384.000 ευρώ κρυμμένα σε μαξιλαροθήκες είχε ο Snoop Dogg

Κι εκεί που νόμιζες ότι μόνο η γιαγιά σου στο χωριό κρύβει τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι, έρχεται ένας διάσημος Αμερικανός ράπερ για να τα φέρει όλα τούμπα και να σου χαλάσει το παραμύθι.

 


Article featured image
Article featured image

Όχι 1000 και 10.000 ευρώ, αλλά 384.000 είχε κρυμμένα σε δύο μαξιλαροθήκες ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Snoop Dogg, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου που μεταδίδουν λεπτομέρειες του σκανδάλου.

Το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας σταμάτησε για έλεγχο τον διάσημο Αμερικανό ράπερ στο αεροδρόμιο Λαμέτζια Τέρμε λίγο πριν επιβιβαστεί σε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο μαξιλαροθήκες που τις είχε γεμίσει με τα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Snoop Dogg είχε συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στη νότια Ιταλία και είχε φθάσει στο αεροδρόμιο προκειμένου να μεταβεί στη Βρετανία όπου θα τραγουδήσει την Κυριακή στο Φεστιβάλ Kendal Calling, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.

Ο ράπερ δε διαμαρτυρήθηκε, αλλά ζήτησε να του επιτραπεί να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα για το Λονδίνο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγαλύτερο ποσό μη δηλωθέντων χρημάτων που μπορεί να μεταφέρει ένας επιβάτης αεροπλάνου ανέρχεται σε 10.000 ευρώ (10.986 δολάρια) και επομένως οι αρχές κατέσχεσαν τα μισά από τα χρήματα, ενώ ξεκίνησε και μία έρευνα. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο, τέσσερις δικηγόροι έχουν αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους του καλλιτέχνη που θα μπορέσει να πάρει πίσω το ποσό που θα απομείνει αφού καταβάλει το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος.

«Ξεκαθαρίσαμε τα πάντα από νομικής άποψης. Τα χρήματα προέρχονταν από τις συναυλίες που είχε πραγματοποιήσει στην Ευρώπη. Δεν έχει διαπραχθεί κανένα έγκλημα. Επρόκειτο απλά για μία διοικητική παράβαση» δήλωσε ο Αντρέα Παρίσι, ο δικηγόρος του Dogg στο πρακτορείο Reuters.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ