Πιασάρικο μήνυμα της κυπριακής αστυνομίας για διαρρήξεις

Με έναν ομολογουμένως ευφάνταστο -για τα δεδομένα της- τρόπο, η Αστυνομία Κύπρου μας προειδοποιεί για τις αυξημένες, αυτήν την περίοδο, διαρρήξεις.

 


Για να ευαισθητοποιήσει το κοινό που φεύγει από το σπίτι για διακοπές και μπάνια στις θάλασσες, η Αστυνομία επινόησε δύο υποθετικές αναρτήσεις στο Facebook, μία του κλέφτη και μία του νοικοκύρη.

Καθώς, λοιπόν, «ο Γιώργος Γ. βρίσκεται στο Fig Tree Bay χαρούμενος, ο κλέφτης βρίσκεται στο σπίτι του Γιώργου Γ. ευτυχισμένος».

«Έστω και αν η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση την περίοδο αυτή, όλοι θα πρέπει να λαμβάνουμε επιπρόσθετα μέτρα για προστασία της περιουσίας μας από διαρρήξεις και κλοπές.

Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και μην ανακοινώνετε σε κοινωνικά δίκτυα όπως Facebook, Instagram, Twitter και Blogs τις επερχόμενες διακοπές σας.

Επίσης, όταν θα είστε σε διακοπές μην αναρτάτε φωτογραφίες με επισήμανση της τοποθεσίας ή της χώρας που βρίσκεστε.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε αφού επιστρέψετε γιατί δεν ξέρετε ποιος παρακολουθεί ή μπορεί να το μάθει και τι μπορεί να σχεδιάζει να κάνει».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ