Το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που απογειώνει τη σχέση

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, δείχνει ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες αναζητούν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σε έναν πιθανό σύντροφο και το θεωρούν καθοριστικό για τη μελλοντική εξέλιξη της σχέσης.

 


Article featured image
Article featured image

Οι ερευνητές έδωσαν σε 327 νέους μια λίστα με 16 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τους ζήτησαν να επιλέξουν ποια από αυτά θεωρούν απαραίτητα και ποια όχι για μια μακροχρόνια σχέση.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκαν, όπως είναι φυσικό, χαρακτηριστικά όπως η φιλικότητα, η εξυπνάδα και το χιούμορ.

Το χαρακτηριστικό που ξεχώρισαν όμως οι ερευνητές, ήταν η παιχνιδιάρικη διάθεση.

Η μελέτη, δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Play.

Σύμφωνα με τον Garry Chick, διδάκτορα στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το χαρακτηριστικό αυτό δείχνει στη γυναίκα ότι ο άντρας δεν είναι επιθετικός, ενώ στα μάτια του άντρα είναι ένδειξη ζωτικότητας της γυναίκας.

«Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας», δηλώνει με τη σειρά της η Patti Feinstein, dating coach από το Σικάγο των ΗΠΑ. «Τα παιδιά φλερτάρουν αυθόρμητα, όμως τα κοινωνικά πρότυπα υποδεικνύουν πως πρέπει να καταπιέζουμε αυτήν την τάση –δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια και δεν πρέπει να αγγίζουμε τους άλλους».

Η Feinstein υποστηρίζει πως συχνά ένα πρώτο ραντεβού οδηγείται στην αποτυχία επειδή φοβόμαστε να επιλέξουμε εναλλακτικές δραστηριότητες. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ασχολούνται υπερβολικά με ζητήματα υλιστικά, όπως το πόσο ακριβό θα είναι το εστιατόριο που θα δοθεί το πρώτο ραντεβού, ενώ θα έπρεπε να επιλέγουν πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως να πάνε για πατινάζ ή να παίξουν σε μια παιδική χαρά.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ