Το πρώτο βιολογικό κυπριακό σαπούνι από κάνναβη

Η κυπριακή εταιρεία Handy Spa έφτιαξε το πρώτο χειροποίητο βιολογικό σαπούνι χρησιμοποιώντας τη νόμιμη κάνναβη, ονομάζοντάς το Εuphoria, το οποίο είναι από λάδι σπόρων από ποικιλία νόμιμης κάνναβης (Sativa hemp).

 


Article featured image
Article featured image

Όπως τόνισε ο managing director της εταιρείας Handy Spa, Ανδρέας Ιωάννου, το λάδι κάνναβης διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδιότητες αντιγήρανσης, ενυδάτωσης, ανάπλασης και επούλωσης του δέρματος. «Τόσο το σαπούνι με κάνναβη όσο και τα άλλα 19 διαφορετικά σαπούνια που παράγουμε, είναι γνωστοποιημένα στην Πύλη Κοινοποίησης Καλλυντικών Προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - (CPNP) και είμαστε το πρώτο αδειοδοτημένο εργαστήρι παραγωγής χειροποίητου βιολογικού σαπουνιού στην ιστορία της Κύπρου», σημείωσε. Το κόστος παραγωγής  του είναι αρκετά ψηλό λόγω της άριστης ποιότητάς του, συμπληρώνει ο κ. Ιωάννου.

Είναι γεγονός πάντως, ότι κόσμος ακούει για κάνναβη και θεωρεί το ναρκωτικό. «Λανθασμένα έχουν εντάξει την κάνναβη στα ναρκωτικά, καθώς δεν προκαλεί σωματική εξάρτηση», ανέφερε ο κ. Ιωάννου. Κι εξήγησε: «Η πρώτη καταγεγραμμένη θεραπευτική χρήση της κάνναβης είναι το 2.700 π.Χ. στην Κίνα, για την αντιμετώπιση περισσότερων από 200 ανθρώπινων παθήσεων».

Διαβάστε στο In Bussiness περισσότερα για το Euphoria αλλά και γενικότερα για την Handy Spa.



 


Πηγή: In Business

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ