Η θεομηνία στη Λεμεσό τα Χριστούγεννα του 1969 [εικόνες]

H σημαντικότητα και η μαγεία της φωτογραφίας επιβεβαιώνεται από τις παρακάτω εικόνες από θεομηνία που είχε χτυπήσει τη Λεμεσό τον Δεκέμβριο του 1969.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν κάποτε η φύση αγριέψει και πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανιστούν, νομίζουμε πως ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις και ξεχνάμε πως ο καιρός δεν είναι μόνο μεταφορικά που έχει γυρίσματα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο φεισμπουκικό γκρουπάκι Λεμεσού Μνήμες και αποτελούν σπουδαία ντοκουμέντα από θεομηνία με ισχυρή καταιγίδα και ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την πόλη της Λεμεσού, παραμονές Χριστουγέννων του 1969.

Στις συγκλονιστικές φωτογραφίες φαίνονται αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα και πλακωμένα με πέτρες, σπίτια που έχουν γκρεμιστεί μερικώς ή ακόμη και εντελώς, οροφές που έχουν πετάσει και δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Σαράντα χρόνια μετά που πατήθηκε το κλικ, οι φωτογραφίες αυτές δεν μπορούν να περάσουν καθόλου ευκαταφρόνητες, αφού παντρεύουν από τη μία το πάντοτε γοητευτικό ρετρό στοιχείο και από την άλλη ντοκουμεντάρουν το μένος της φύσης ωμά και μοναδικά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ