Η δωρεάν εφαρμογή που σε συνοδεύει στο σπίτι με ασφάλεια

Ξεχάστε τα σπρέι πιπεριού, τα ρόπαλα και τους αυτοσχέδιους συναγερμούς για την τσάντα σας, αφού το Companion App ειδοποιεί την αστυνομία αλλά και επιλεγμένες επαφές (φίλους) σε περίπτωση κινδύνου.

 


Article featured image
Article featured image

Το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων χρηστών, ανά τον κόσμο, κερδίζει καθημερινά μια νέα, δωρεάν εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας που επιτρέπει σε επαφές σας από το smartphone να σας συνοδεύουν εικονικά στο σπίτι με ασφάλεια, πρακολουθώντας με την συγκατάθεσή σας τις κινήσεις σας στο χάρτη κι η οποία λειτουργεί σαν συναγερμός, εάν συμβεί κάποιο απρόσμενο περιστατικό όπως απόπειρα ληστείας.

Το Companion App, που κυκλοφορεί για Android και iOS, δημιουργήθηκε από πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Michigan, ώστε οι φοιτητές να το χρησιμοποιούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλώντας την αστυνομία και δίνοντας τη δυνατότητα σε οικεία πρόσωπά τους, να παρακολουθούν τις κινήσεις τους μέσω GPS.

Ο χρήστης της εφαρμογής, αφού την εγκαταστήσει στέλνει σε όσες επαφές θέλει από τον τηλεφωνικό του κατάλογο αίτημα για να παρακολουθούν τις κινήσεις του στο χάρτη. Ο αποδέκτης, που δεν είναι απαραίτητο να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή, λαμβάνει ένα SMS που περιέχει ένα link το οποίο τον παραπέμπει σε έναν χάρτη, στον οποίο παρακολουθεί το κατά πόσο ο χρήστης της εφαρμογής ακολουθεί την προκαθορισμένη διαδρομή. Εάν η εφαρμογή ανιχνεύσει ότι ο χρήστης ξεστράτισε από τη διαδρομή ή ότι άρχισε να τρέχει ή σταματήσει απότομα να κινείται η εφαρμογή ρωτάει το χρήστη εάν όλα «βαίνουν καλώς». Από τη στιγμή της ερώτησης ο χρήστης έχει 15 δευτερόλεπτα για να απαντήσει ότι είναι εντάξει. Εάν δεν πατηθεί το κουμπί που δείχνει ότι ο χρήστης είναι καλά, η εφαρμογή μετατρέπει το κινητό του σε σύστημα συναγερμού ενώ παράλληλα δίνει την επιλογή κλήσης της αστυνομίας.

Αν και στην Αμερική η εφαρμογή λειτουργεί με συμβεβλημένα Πανεπιστήμια, ειδοποιώντας το σεκιούριτι της κάθε σχολής, στον υπόλοιπο κόσμο το Companiοn App, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις ανάγκης αφού δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που παρακολουθεί κάποιον χρήστη να καλέσει την αστυνομία, δίνοντας τις ακριβείς συντεταγμένες στο χάρτη.

 



Τέλος, οι χρήστες, έχουν την επιλογή «Νιώθω άβολα / άγχος» όταν διαισθάνονται κίνδυνο στο δρόμο. Πρόκειται για έναν μηχανισμό, που τροφοδοτεί τη βάση δεδομένων του Companion App, ώστε να χαρτογραφούνται οι περιοχές μιας πόλης που δείχνουν να είναι περισσότερο επικίνδυνες και προξενούν ανασφάλεια, σε σχέση με άλλες.   Οι δημιουργοί του app, σύμφωνα με Business Insider, δέχονται ολοένα και περισσότερα αιτήματα από Πανεπιστήμια για συνεργασίες, που είναι και η μοναδική πηγή κερδών τους, ενώ ευελπιστούν να συνδέσουν όλα τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι αλλά και τις αρχές, με την εφαρμογή τους.

Δείτε το πιο βίντεο που συνοδεύει την εφαρμογή και κατεβάστε στα παρακάτω links, την βερσιόν της για Android, ή για iOS συσεκυές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ