«Όμηροι» των κατοίκων Ξυλοφάγου 300 στρατιώτες των Βάσεων

Μερίμνησαν τουλάχιστον να τους δώσουν τροφή και νερό.

 


Article featured image
Article featured image

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 3:00 τα ξημερώματα 300 στρατιώτες των Βρετανικών Βάσεων πήγαν με αλυσοπρίονα και άλλα εργαλεία και άρχισαν να αποκόπτουν ακακίες.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί εδώ και καιρό από τη διοίκηση των Βάσεων με το αιτιολογικό ότι οι κάτοικοι τα χρησιμοποιούν για να τοποθετούν δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών.

Να αναφέρουμε πως πρόκειται για την περιοχή Παναγιά, μια καθαρά στρατιωτική περιοχή των Βάσεων, πλησίον του πεδίου βολής τους.

Και ξαφνικά, έπεσε σήμα με αποτέλεσμα 800 κάτοικοι των γύρω περιοχών να μαζευτούν στο σημείο και να εγκλωβίσουν τους 300 στρατιώτες.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων Kristian Gray ανέφερε ότι το κόψιμο των δέντρων αποτελεί μια «στρατιωτική επιχείρηση», καθώς οι ακακίες εμπόδιζαν την ορατότητα των στρατιωτών στο πεδίο βολής, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση των Βάσεων να λάβει απόφαση για το κλάδεμα τους.

Όπως είπε, πρόκειται για μια «ειρηνική διαμαρτυρία» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το περιστατικό θα λήξει και ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα», κατέληξε.

Από το πρωί, ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Τάσος Αγγλόγαλλος, μερίμνησε έτσι ώστε οι στρατιώτες να λάβουν τροφή και νερό.

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στο σημείο ο Διοικητής των Βάσεων από την Επισκοπή.

Συνεχής ενημέρωση στο Sigmalive.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ