Καλλιτέχνης σχεδίασε ένα poster με όσους και όσα «έφυγαν» το 2016

Δεν ξέρουμε αν φταίει το δίσεκτο 2016, οι καταχρήσεις ή απλά η ηλικία μερικών καλλιτεχνών, πάντως είναι γεγονός πώς τη χρονιά που σε λίγο μας αφήνει, πήρε μαζί της πολλούς διάσημους ανθρώπους, από διάφορους τομείς.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Chris Barker, αφιέρωσε την προσωπική του σελίδα στα social media σε όλους τους διάσημους θανάτους του 2016 (όσο μακάβριο και αν ακούγεται αυτό).

Για καμβά χρησιμοποίησε το εξώφυλλο από το 8o album των Beatles, Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Independet», ο Barker ξεκίνησε να σχεδιάζει το poster λίγο μετά τη νύχτα των αμερικανικών εκλογών. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα όσα απεικόνιζε το σχέδιο αφορούσαν πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους που είχαν χαθεί, εκτός από ένα καπέλο-τζόκεϋ το οποίο έγραφε πάνω «Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά», από τον προεκλογικό λόγο του Trump.

Προσθέτοντας θανάτους διάσημων ανθρώπων στο σχέδιο, ο Barker συμπεριέλαβε την πολιτικό Jo Cox, η οποία δολοφονήθηκε από τον δεξιό εξτρεμιστή Thomas Mair, ζητώντας από τους θαυμαστές των Sgt Pepper, να προσφέρουν χρήματα στη μνήμη της.

Ένα δείγμα από το poster, ανέβηκε online τον Νοέμβριο, μετά όμως και τα νέο του θανάτου της Carrie Fischer την περασμένη Τρίτη, ο Baker ανέβασε μια ενημερωμένη έκδοση του poster, προσθέτοντας το ολόγραμμα της Fischer, αλλά και του George Michael. 

 









*Το αυθεντικό cover των Beatles

 

Ο Barker μάλιστα ετοίμασε και έναν ονομαστικό οδηγό –κάτι σαν παιχνίδι- ονομάζοντας 58 ανθρώπους και αντικείμενα αφαιρώντας την εικόνα και αφήνοντας μόνο το περίγραμμα με τον αριθμό του κάθε τι που απεικονίζεται στο σχέδιο. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ