Τι είναι αυτός ο νέος χώρος στη Λευκωσία για δωρεάν καλλιτεχνικά events;

«Η τέχνη δεν χρειάζεται μόνο υπηρέτες, θέλει και ηγέτες» δηλώνουν οι ιδρυτές του νέου αυτού χώρου στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να εκφραστούν καλλιτεχνικά στην Κύπρο έχουμε πολλούς, τώρα βρέθηκε κι ένας χώρος που θα τους στεγάσει εντελώς δωρεάν.

Αυτό δηλώνουν οι ιδρυτές ενός νέου πολιτιστικού χώρου που είναι «όπως θα έπρεπε να είναι όλοι οι πολιτιστικοί χώροι» και που άνοιξε πρόσφατα στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που έφθασε στα εισερχόμενά μας πριν από λίγο, στόχος είναι «η προώθηση των πολιτιστικών και όχι μόνο δρώμενων στον τόπο μας με κύριο μέλημα την απαλλαγή του οικονομικού άγχους που καταπιέζει τους δημιουργούς εμποδίζοντας την ανάπτυξη και έκφραση τους».

Ο χώρος φέρει το όνομα Avanti Cultural Point.

«Είναι μέλος της παραγωγής που μας έδωσε το διεθνές και εξαιρετικά επιτυχημένο φωνητικό κουαρτέτο Avanti 4 (Facebook/Vocal Quartet Avanti 4) και πρόσφατα την Avanti Crossover Symphonic Orchestra η οποία με 50 επαγγελματίες μουσικούς και μαέστρο τον Φράνσις Γκάυ, άλλαξαν τα μουσικά δρώμενα του τόπου μας».

Ο χώρος θα παραχωρείται σε όλους όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν «χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την παραχώρηση ενός μικρού ποσοστού στην τιμή του εισιτηρίου. Από  μόνο του αυτό ανοίγει τεράστιες προοπτικές στα πολιτιστικά, αφού έτσι τίποτα δεν εμποδίζει πλέον τους δημιουργούς να εκφραστούν, όποτε και για όσες φορές το επιθυμούν.

Το Avanti Cultural Point διατίθεται και κατά τη διάρκεια της μέρας για σεμινάρια, εκθέσεις και συνέδρια και πάλι με πολύ μικρό κόστος. Η χωρητικότητα του ανέρχεται στα 120 άτομα με δυνατότητα επέκτασης στα 150.

«Επιπρόσθετα και πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα αποτελούν ο άπλετος και ασφαλής χώρος στάθμευσης, η ράμπα στην είσοδο, η ασφάλεια στον περιβάλλοντα χώρο αφού από την πρώτη μέρα λειτουργίας άρχισε και 24ωρη φύλαξη παντού και το γεγονός ότι, παρά το ότι βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή επικρατεί ησυχία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο email: avantipoint1@gmail.com και στο facebook.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ