Πόσο(ι) κουλτουριάρηδες πια σε τούτο τον τόπο;

Όλοι το έχουμε βιώσει. Είναι η αμήχανη εκείνη στιγμή που συναντιέσαι με κάποιον, γνωστό σου ή άγνωστο, ο οποίος αρέσκεται στο name dropping…

 


Article featured image
Article featured image

Λέει, δηλαδή, το όνομα ενός «γνωστού» καλλιτέχνη, μουσικού, εικαστικού, ηθοποιού, φωτογράφου, fashion -ή και κάτι άλλο σε- designer, χορογράφου, graffiti artist ή art performer (όπως καλή ώρα στο βίντεο που θα δεις πιο κάτω) κι εσύ, για να μην εκτεθείς μπροστά στους άλλους, καλείσαι να τον σιγοντάρεις και να καταπιείς αμάσητα τα όσα σου λέει.

Έστω κι είναι η πρώτη φορά που ακούς το όνομα αυτού στον οποίο μόλις αναφέρθηκε. Έστω κι αν, για παράδειγμα, δεν έχεις συναντήσει ποτέ ξανά τον όρο art performance -τι ακριβώς σημαίνει είπαμε;

Ή ακόμα χειρότερα. Βγαίνεις από ένα θέατρο, από μια γκαλερί ή από έναν οποιοδήποτε άλλο πολιτιστικό χώρο, στον οποίο ειλικρινά δεν ξέρεις πως βρέθηκες. και ξαφνικά έρχεται ο δημοσιογράφος και σου «ταΐζει» το μικρόφωνο ρωτώντας σε πράγματα γι’ αυτό που μόλις είδες ή και άλλα «σχετικά».

Κι εσύ, είτε αντί να χαμογελάσεις με νόημα και να φύγεις, είτε να απαντήσεις διπλωματικά και να ξεγλιστρήσεις λέγοντας πως βιάζεσαι, είτε να πεις «ρε παιδιά, δεν έχω ιδέα τι με ρωτάτε, από περιέργεια ήρθα σήμερα, επειδή άκουσα ότι η παράσταση είναι talk of the town και της μοδός και ως εκ τούτου 'επιβαλλόταν' να έρθουμε για να πουλήσουμε μούρη», μπαίνεις στο τριπάκι να απαντήσεις «κανονικά».

Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι φαίνεσαι κάπως έτσι…

 



Το πιο πάνω βίντεο αφορά στην εκπομπή «Οτινάναι», του ΣΚΑΪ Ελλάδος, την οποία παρουσιάζουν οι Μάνος Βουλαρίνος και Πέτρος Νικολάου. Προβάλλεται κάθε Πέμπτη, στις 00.15.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ