Σάρωσε το (Μ)adams Family στα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ

Απονεμήθηκαν χθες βράδυ στο νέο κτήριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και συγκεκριμένα στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης στη Λευκωσία τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ.

 


Article featured image
Article featured image

Η 9η απονομή των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ για τη θεατρική σεζόν 2014-2015 εξελίχθηκε σε μεγάλο θρίαμβο της μουσικής παράστασης της ομάδας Persona, (Μ)adams Family.

Η συγκεκριμένη παραγωγή της Ομάδας Persona απέσπασε τα πέντε, από τα συνολικά έξι βραβεία που διεκδικούσε, ενώ η μεγάλη παραγωγή του ΘΟΚ Τρίτο Στεφάνι ακολούθησε κερδίζοντας δύο σημαντικά βραβεία.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο βετεράνος σκηνογράφος και ενδυματολόγος Στέφανος Αθηαινίτης, παρέλαβε καταχειροκροτούμενος δύο βραβεία για τη Σκηνογραφία και την Ενδυματολογία της παράστασης (Μ)adams Family.

 



Το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ απονεμήθηκε στον λογοτέχνη και θεατρικό συγγραφέα Μιχάλη Πασιαρδή, για την μεγάλη προσφορά του στο κυπριακό θέατρο. Το βραβείο απένειμε στον κ. Πασιαρδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκε Ειδικό Βραβείο για Σημαίνουσα Προσωπικότητα του Πολιτισμού, στον Λουκή Ακρίτα.



Οι νικητές:

Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Τάκη Τζαμαργιά για την παράσταση "Τρίτο Στεφάνι". 

Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου στον Γιώργο Αναγιωτό για την ερμηνεία του στην παράσταση "Ποιο Σώμα". 

Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου στην Νιόβη Χαραλάμπους για την ερμηνεία της στην παράσταση "Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι". 

Βραβείο Θεατρικής Διασκευής στον Σάββα Κυριακίδη για τη διασκευή του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή "Τρίτο Στεφάνι". 

Βραβείο Σκηνογραφίας στον Στέφανο Αθηαινίτη για το σκηνικό της παράστασης "(Μ)adams Family". 

Βραβείο Ενδυματολογίας στον Στέφανο Αθηαινίτη για τα κοστούμια της παράστασης "(Μ)adams Family". 

Βραβείο Μουσικής στην Χριστίνα Αργύρη για τη μουσική της παράστασης "(Μ)adams Family". 

Βραβείο Χορογραφίας/Κίνησης στη Μαρία Μέση (χορογραφία), τη Λέα Μαλένη (κίνηση) και τους ηθοποιούς της παράστασης "(Μ)adams Family". 

Βραβείο Σχεδιασμού Φωτισμών απονεμήθηκε στην Καρολίνα Σπύρου για τους φωτισμούς της παράστασης "(Μ)adams Family". 

Καλύτερη Παράσταση Παιδικού/Νεανικού Έργου αναδείχτηκε η παραγωγή της Σκηνής 018 του ΘΟΚ "Μια Γιορτή στου Αλ Νουρί", σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι. 





Κριτικές επιτροπές

Την Κριτική Επιτροπή για τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου 2014-15 αποτελούσαν οι Μελέτης Αποστολίδης (Αρχιτέκτονας, Εικαστικός), Μαρίνος Καρτίκκης (Σκηνοθέτης Κινηματογράφου, Εικαστικός), Δρ Κώστας Κωνσταντινίδης (Ακαδημαϊκός), Έλενα Πάρπα (Iστορικός Tέχνης, Eπιμελήτρια Eκθέσεων), Σοφοκλής Σοφοκλέους (Ιατροδικαστής).

Την Κριτική Επιτροπή για την Καλύτερη Παράσταση παιδικού/ νεανικού έργου αποτελούσαν οι Δέσπω Πασιά (Εκπαιδευτικός, Μουσειολόγος), Γιώργος Στόγιας (Εκπαιδευτικός), Έλενα Στυλιανού (Ακαδημαϊκός, Θεωρητικός Τέχνης).


Πηγή: Time Out

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ