Δημοσίευμα του 1989 από τη ψήφιση του πολιτικού γάμου στην Κύπρο

Όταν εκκλησία και Βουλή «έσχιζαν τα χαρτιά τους»

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί στις μέρες μας να έχει τακτοποιηθεί η πολιτική συμβίωση ανάμεσα και στα ομόφυλα ζευγάρια, υπήρξε ωστόσο εποχή που ούτε τα στρέιτ ζευγάρια μπορούσαν να συνάψουν γάμο εάν δεν είχαν την έγκριση της εκκλησίας.

Ξεθάβουμε από το «το Περιοδικό» και από το τεύχος του Ιουνίου του 1989 δημοσίευμα με τίτλο «Εκκλησία και Βουλή έσχισαν τα χαρτιά τους», το οποίο αναφέρεται στην απόφαση της κυπριακής βουλής να θεσμοθετήσει τον πολιτικό γάμο.

«Εκκλησία και Βουλή έσχισαν τα χαρτιά τους και οι σχέσεις τους μπήκαν σε δεινή δοκιμασία με αφορμή την πρόταση νόμου για πολιτικό γάμο και τη μεταφορά των διαδικασιών έκδοσης διαζυγίου από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια σε Ελληνικό Κοινοτικό Δικαστήριο» αναφέρεται στην πρόταξη του κειμένου.

«Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο, το σκοτεινό ή το ύποπτο πίσω από αυτή μας την ενέργεια. Σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε να πλήξουμε την εκκλησία ή να αντιπαρατεθούμε προς τη χριστιανική θρησκεία και ιδεώδη» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Παπαπέτρου, βουλευτής του ΑΚΕΛ ενώ ο … βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει πως «ευχόμαστε να επικρατήσουν νηφαλιότερες σκέψεις στην Εκκλησία και μέσα από ένα διάλογο να εξευρεθούν τρόποι ώστε ο επιδιωκόμενος στόχος για θεμελίωση της οικογένειας πάνω σε υγιείς βάσεις να επιτευχθεί».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ