Ζωγράφισε πουλιά και λάβε μέρος σε διαγωνισμό

Γνωρίζατε ότι ο Κοτσινολαίμης και το Αμπελοπούλλι είναι από τα λίγα πουλιά που τραγουδούν το χειμώνα; Ότι ο Γαλαζολαίμης μπορεί να μιμηθεί ήχους άλλων ειδών; Ότι ο Τρυπομάζης είναι ενδημικό είδος της Κύπρου, που σημαίνει ότι φωλιάζει μόνο στην Κύπρο και πουθενά αλλού και απεικονιζόταν στο κυπριακό Δεκάλιρο;

 


Article featured image
Article featured image

Στην ιστοσελίδα Birdlifecyprus, μπορείτε να τα βρείτε αυτά, καθώς κι άλλες πολλές πληροφορίες για τα πουλιά και φωτογραφικό υλικό, έτσι ώστε να εμπνευστείτε και να αρχίσετε να ζωγραφίζετε.

Αφού ζωγραφίσετε, στείλτε το σχέδιο σας στο διαγωνισμό ζωγραφικής «153 πουλιά», στον οποίο ήδη πολλά παιδιά και μεγάλοι υπέβαλαν τα έργα τους

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής είναι ανοιχτός για όλους, μικρούς και μεγάλους, με βραβεία για τους νικητές σε 3 κατηγορίες (κατηγορία ενηλίκων, κατηγορία παιδιών και εφήβων, κατηγορία επιλογή του κοινού).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι 17 Ιουνίου. 

Τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, θα τις βρείτε ΕΔΩ.

 

Επίσης…

Περισσότερα από 200 άτομα όλων των ηλικιών, βρέθηκαν τη Δευτέρα, 18 Απριλίου στην εκδήλωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, με τίτλο «153 πουλιά» στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου, για να ακούσουν παραμύθια και τραγούδια για τα πουλιά και για να ζωγραφίσουν. 

Μικροί και μεγάλοι έμαθαν για κάποια από τα πολλά είδη πουλιών που βρίσκουμε στην Κύπρο, όπως το Χελιδόνι, το Αηδόνι, τον Μελισσοφάγο και τον Πουπούξιο.

Τα αποδημητικά πουλιά έχουν ήδη ξεκινήσει το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι τους προς τις περιοχές όπου θα φωλιάσουν την άνοιξη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ