Με αυτό θέλουν να αντικατασταθεί η σημαία στον Πενταδάκτυλο

Πριν από περίπου δύο μήνες, είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο το οποίο ουσιαστικά απαρτιζόταν από τις απαντήσεις 20 συμπατριωτών μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στην ερώτηση «τί συναισθήματα σου προκαλεί η σημαία στον Πενταδάκτυλο;».

 


Article featured image
Article featured image

Ναι μεν οι περισσότερες από τις απαντήσεις ήταν αναμενόμενες, ήταν όμως και ορισμένες (ειδικά από την πλευρά των Τ/κ) που ομολογουμένως μας ξάφνιασαν λιγάκι [δες το άρθρο εδώ].

Αλήθεια, έχεις φανταστεί τον Πενταδάκτυλο χωρίς «τη σημαία των Τούρκων» ή «τη σημαία της ντροπής» όπως συνηθίσαμε να τη λέμε;


Σίγουρα θα έχεις φανταστεί τον Πενταδάκτυλο χωρίς τη σημαία! Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε κάνει...


Κάποιοι, μάλιστα, έχουν πάρει ένα βήμα παραπέρα αυτή τους την επιθυμία, και μέσω μιας σελίδας στο facebook που ονομάζεται «Statue of Cyprus» απαιτούν, όπως λένε, να αντικατασταθεί η σημαία στην οροσειρά του Πενταδακτύλου με ένα αντίγραφο του γλυπτού «Αγάπη» του Alexander Milov.

 



Το γλυπτό του Ουκρανού καλλιτέχνη αφορά σε δυο παιδιά που προσπαθούν να προσεγγίσει το ένα το άλλο, αλλά δεν μπορούν καθώς είναι παγιδευμένα στα σώματα δύο ενηλίκων που είναι καθισμένοι πλάτη-πλάτη αλλά και σκυφτοί. Μάλιστα, το βράδυ τα παιδιά φωτίζονται.

 



«Όποια και αν είναι η λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δείξουμε την θέληση των δύο κοινοτήτων να βρουν μια ειρηνική λύση και να συγκεντρωθούν περισσότερο σε αυτά που τους ενώνουν παρά σε αυτά που τους χωρίζουν», συμπληρώνουν οι δημιουργοί της εν λόγω κοινότητας.

Πώς σου ακούγεται σαν ιδέα η πρόταση αυτή με το γλυπτό του Milov; Αν την ασπάζεσαι, μπες εδώ και κάνε like για να ενισχύσεις την προσπάθεια της ομάδας «Statue of Cyprus».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ