Το κλάμα της Παρασκευής εν γέλιο του Σαββάτου #8

Ό,τι σχολιάσαμε το διάλειμμα στη δουλειά, στα μπαράκια και στο messenger τη βδομάδα που μας πέρασε. Κάθε Παρασκευή εδώ, από την συντακτική ομάδα της CΙΤΥ. 


Article featured image
Article featured image

Ο προεκλογικός πυρετός καλά κρατεί κι εμείς την βγάζουμε ολημερίς ονλάιν για την επόμενη προεκλογική... πατάτα που θα μας εξασφαλίσει το γέλιο της ημέρας. Οι ο-Θεός-να-τις-κάνει-καμπάνιες συνεχίζουν ακάθεκτες να εμφανίζονται στο timeline και την ζωή μας που -μέχρι και τις 22 Μαίου- έχει μετατραπεί σε ένα πανηγύρι και μισό.

Απ’ τις καμπάνιες που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση αυτή του κυρίου Φύτου Κωνσταντίνου, με το πολύ ‘πρωτότυπο’ σλογκανάκι «Θα ‘μαι κοντά σου όταν με θες...». Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, πρόκειται για στιχάκι του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ο κύριος Κωνσταντίνου, πολύ περήφανος που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το πολύ πρωτότυπό του σλόγκαν έκανε λίγες μέρες μετά και sponsored post σε άρθρο με τίτλο «Τους έβαλε τα γυαλιά με... Αλκίνοο ο Φύτος Κωνσταντίνου».

Ναι.

Ηλίου.

Απ’ την πολλή την λάμψη, τυφλωθήκαμε.    

 

Ο κύριος Κωνσταντίνου δεν κατέχει όμως τα πρωτεία στην προεκλογική διαφήμιση, όσο και να χτυπιέται τραγουδώντας ή μη. Ο πιο κάτω υποψήφιος του κινήματος Αλληλεγγύη ανέβασε τον πήχη σε άλλα επίπεδα, όταν δανείστηκε το κόνσεπτ της καμπάνιας του απ’ το Uncle Sam και μας ταξίδεψε πίσω στο 1916. 

 

Βλέπετε την ομοιότητα; Ούτε κι εμείς. 

 

Σε πιο σεμνές και ταπεινές γραμμές κινήθηκε ο κύριος Χαμπουλλάς, με δύο λάμδα. Γνωστός για την σεμνότητα και την ταπεινότητά του, μας ανακοίνωσε πως η υποψηφιότητά του χαρακτηρίζεται από «Δύναμη ειλικρίνειας!» όπως και, ειλικρινά, αρέσει στον ίδιο να απολαμβάνει τα αμπελοπούλια του ανενόχλητος και ποιος τους χέζει τους νόμους.  

 

Ο κύριος Χρίστος του ΔΗΚΟ απ’ την άλλη, αποφάσισε να κάνει προεκλογικό debate με καθυστέρηση μιας τριετίας, απαντώντας στην Άνοιξη που θα έφερνε ο Νίκος Αναστασιάδης το 2013 εν έτει 2016. Ο ίδιος υποστηριζεί πως θα μας φέρει την Άνοιξη που αξίζουμε και, ευτυχώς, δεν δεσμεύτηκε για αυτό. 

 

Είμαστε πραγματικά στεναχωρημένοι που στους υποψήφιους του ΑΚΕΛ-Αριστερα, Νέες Δυνάμεις δεν επιτρέπεται να προωθούν τις μούρες και τα προσωπικά τους σλόγκανς. Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια στον κόσμο της πολιτικής διαφήμισης. Παρόλα αυτά, οι δημοσιογράφοι που τους φιλοξενούν φροντίζουν να διαφημίζουν τις εκπομπές τους με φωτογραφίσεις που δημοσιεύτηκαν παλαιότερα σε περιοδικά και θα ταίριαζαν άψογα με τις φετινές καμπάνιες. Αν έχετε προτεινόμενο σλόγκαν για τον κύριο Χαννίδη, για παράδειγμα, θα χαρούμε να μας το στείλετε στο inbox της σελίδας και οι γραφίστες μας είναι στην διάθεσή σας να κάνουν τα μαγικά τους.    

 

Σε άλλα νέα η ζωή κυλάει ήρεμα, εδώ στην νήσο των Αγίων. Και τώρα που αναφερθήκαμε σε Άγιους, απολαύστε υπεύθυνα την πιο κάτω ανακοίνωση σε εκκλησίας της Κύπρου μας.  

 

 

Κατεβάζοντας θεούς και δαίμονες, για να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας, ο κύριος Κουτσοκούμνης επιμένει να δηλώνει πως είναι πολύ επαναστατικό μυαλό και δεν πάει με το… flow. Κολλημένος με την μπάλα μιλάμε. 

 

Και για να πάρουμε λίγο ανάσα απ’ όλα αυτά τα υπέροχα και κουλά, είπαμε να βγούμε εκτός, να ρουφήξουμε οξυγόνο στις όμορφες περιοχές της πρωτεύουσας, και πέσαμε πάνω σ’ αυτό. Γραμμένο πάνω σε τοίχο που βρίσκεται απέναντι από τον τέμενος Ομεριέ κάποιος αναρωτιέται που παρκάραμε.

Διδαγμα της βδομάδας: Τα σπρέι και τις δηλώσεις σας μην τις σπαταλάτε παιδιά, έχουμε κρίση. 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ