Ένα ηλεκτρικό τσιφτετέλι-ska που ήρθε για να μείνει

Ένα τραγούδι που θέλησε να αποτελέσει μια δυναμική ωδή στα μπουζούκια, και να συνδυάσει το ηλεκτρικό τσιφτετέλι με τη ska: κάπως έτσι (θα μπορούσε να) είναι το ψυχοσκυλάδικο, το είδος που υπηρετούν με συνέπεια οι made in Cyprus Γάβ.

 


Article featured image
Article featured image

Γράφουν τα παιδιά στο επίσημο facebook page τους αναφορικά με το ολοκαίνουργιο βιντεοκλίπ τους:

Δάκρυα συγκίνησης και ευχαριστίες πολλές στον Paris Patsouridis που μας το γύρισε και μας το έδεσε, και στη Marina Makris που ηρωικά πρωταγωνίστησε. Η μίξη και το μάστεριγκ είναι παιδιά του Marcos Papageorgiou του Av Playroom. Ευχαριστίες στο Καρναβάλι Λεμεσού Limassol Carnival για το χαμό που μας προσέφερε μέρες που ήταν. Και στο Λούη, το γείτονα, που μας δάνεισε το διπλοκάμπινο χωρίς να το μάθει ποτέ. Ευχαριστίες επίσης στους Peschka Kaouet, Ludovic Gentilhomme, Andrea Charalambous, Diamanto Stylianou, Constantinos Leventis, και όλους όσοι μας υποστήριξαν και μας στηρίζουν τόσες δεκαετίες.

Οι Γάβ αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά (και όχι μόνο) projects στην εγχώρια σκηνή. Και θες να μάθεις τι κάνουν; Μουσική για απλούς ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, διασκευάζουν γνωστά λαϊκά άσματα με απόλυτο σεβασμό στην πρωτότυπη, πριν την ερμηνεία της, δημιουργία.

Σε μια πρόσφατη σχετικά συνέντευξή τους στη CITY, δηλώνουν σχετικά:

«Είναι της μόδας να πειράζονται τραγούδια. Αυτή η μόδα μας εκνευρίζει και μας αρέσει (και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Δεν είναι χαζός ο κόσμος. Ο κόσμος το εισπράττει αυτό). Το ‘Φωτιά στα Σαββατόβραδα’ είναι για μας ένα reggae ζεϊμπέκικο που καταλήγει σε ένα ηλεκτρικό επτάσημο πολυφωνικό παραλήρημα. Το ‘Σπίρτο’ skáει με ολίγον από Bloodhound Gang, και η ‘Κάφτρα’ αναδεικνύει την αγνή βαλκανική της ομορφιά με μπηχτές από Ibrahim Maalouf».

Τι δεν καταλαβαίνεις; Σκυλάδικο μόνον. All you need is Γάβ.

Δείτε και ακούστε πιο κάτω το «Σπάστα».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ