Τέσσερις νεκροί από το χθεσινοβραδινό φονικό στο κέντρο της Αγίας Νάπας

Ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης 51 χρόνων, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 χρόνων, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων και ένας αλλοδαπός 41 χρόνων, σκοτώθηκαν χθες βράδυ στο μακελειό στην Αγία Νάπα.

 


Article featured image
Article featured image

Με σενάριο χολιγουντιανής ταινίας μοιάζει το χθεσινοβραδινό φονικό στην Αγία Νάπα, μόνο που αυτή τη φορά δεν είχε happy end. Γύρω στις 22:10 ο γνωστός επιχειρηματίας Φ. Καλοψιδιώτης, βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου στο κέντρο της Αγ. Νάπας, μαζί με άλλα πέντε άτομα και έτρωγαν, ενώ σε διπλανό τραπέζι βρίσκονταν τρεις φρουροί ασφαλείας του επιχειρηματία. 

Σε κάποια στιγμή όρμησαν στο χώρο 2 – 3 κουκουλοφόροι οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν με πιστόλια και αυτόματα όπλα, εναντίον της παρέας του επιχειρηματία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του Σκεύη. 

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που φαίνεται να ακολούθησε μεταξύ των δραστών και των φρουρών ασφαλείας του επιχειρηματία, σκοτώθηκε και ο ένας από τους δράστες, που όπως διαπιστώθηκε ήταν αλλοδαπός –μάλλον αλβανικής καταγωγής.

 

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στην Αγία Νάπα



Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν επίσης δύο άτομα, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Λευκωσία και βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με τον επιχειρηματία και ένας Ελληνοκύπριος φρουρός ασφαλείας του Καλοψιδιώτη. Η κατάσταση του αστυνομικού θεωρείται κρίσιμη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εδώ και αρκετές ώρες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Σημειώνεται ότι ο νεκρός και ο τραυματίας αστυνομικός βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. 

Από τους πυροβολισμούς γλύτωσαν τα δύο παιδιά του νεκρού αστυνομικού, ηλικίας 13 και 14 ετών που βρίσκονταν μαζί με τους γονείς τους για δείπνο. 

Οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους, Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργο Οικονόμου, λίγο μετά το φονικό αυτοκίνητο εντοπίστηκε να καίγεται σε χωράφι σε περιοχή εκτός Αγίας Νάπας και η Αστυνομία που μετέβη στη σκηνή εντόπισε σε αυτό ένα καλάσνικοφ. Η σκηνή αποκλείστηκε και πιστεύεται ότι το όπλο σχετίζεται με το φονικό. 

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 είχαν δολοφονηθεί στην ίδια περιοχή στην Αγία Νάπα πέντε άτομα, δύο Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι φρουροί ασφαλείας και τρίτος Κύπριος, φίλος των άλλων δύο. Η δολοφονία των πέντε είχε ως αρχικό στόχο τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη.

Επίσης στις 20 Ιουνίου 2014 είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του, σε αραιοκατοικημένη περιοχή μεταξύ Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας ο Γιάννος Καλοψιδιώτης, πατέρας του Φάνου Καλοψιδιώτη, ενώ το 1996, είχε δολοφονηθεί και ο αδελφός του Άντρος.



*Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ