Οι IT’S YOU μπορούν να σε κλωνοποιήσουν σε 10 μέρες

Τους πέτυχα κάπου στο διαδίκτυο πριν λίγο καιρό. Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων, που τόλμησαν να κάνουν κάτι πρωτοποριακό, καινοτόμο και λίγο περίεργο ίσως, σε μια χώρα που όλα είναι στάσιμα εδώ και χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Γιάννης Κουναδέας και η Δέσποινα Αγιανόγλου, έκαναν κάτι απλό, προσπάθησαν να καλύψουν ένα κενό που υπήρχε στην αγορά και το έκαναν πολύ καλά. 

Και οι δύο βραβευμένοι για την δουλειά τους, αποφάσισαν να αφήσουν την ευκολία τους και να ρισκάρουν φτιάχνοντας την IT’S YOU.  Τι κάνουν; Σε σκανάρουν και μετά σε κλωνοποιούν, όχι μόνο εσένα, αλλά και το κατοικίδιο σου, το παιδί σου και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς και το αποτέλεσμα είναι τρομακτικά αληθοφανές.


Πλέον με ελάχιστα χρήματα μπορεί ο καθένας να έχει αυτό το ιδιαίτερο, «ζωντανό» αναμνηστικό.


«Η ιδέα μας ήρθε με τον ερχομό της πρώτης μας κόρης. Θέλαμε να βρούμε ένα τρόπο να κρατήσουμε ‘ζωντανές’ κάποιες στιγμές της. Θυμηθήκαμε λοιπόν μία υπηρεσία στην Ιαπωνία, όπου κατασκεύαζε την 3D μινιατούρα σου. Το πρόβλημα ήταν ότι με την δική τους τεχνολογία, έπρεπε κάποιος να μείνει μερικά λεπτά ακίνητος για να σκαναριστεί.

Αυτό καθιστούσε αδύνατο να σκαναριστούν παιδάκια και ζωάκια. Έτσι αποφασίσαμε να εξελίξουμε αυτήν την ιδέα. Καταφέραμε λοιπόν να αναπτύξουμε μία πρωτοποριακή τεχνολογία κατά την οποία η 3D σάρωση γίνεται αστραπιαία. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το IT’S YOU».



 



 

Γιατί θεωρείτε πώς μια τέτοια ιδέα μπορεί να «σταθεί» στη σημερινή Ελλάδα;

Μέχρι τώρα το να κατασκευάσεις αντίγραφο-μινιατούρα του εαυτού σου ή κάποιου αγαπημένου σου προσώπου ήταν εξαιρετικά δαπανηρό (μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ) και χρονοβόρο. Ήταν μία πολυτέλεια που ελάχιστοι μπορούσαν να έχουν. Εμείς καταφέραμε να το κάνουμε προσιτό σε όλους. Πλέον με ελάχιστα χρήματα μπορεί ο καθένας να έχει αυτό το ιδιαίτερο, «ζωντανό» αναμνηστικό.

Άλλωστε η πραγματική αξία των αναμνήσεων είναι ανεκτίμητη. Για παράδειγμα, σε ένα σπίτι που καίγεται κανείς δε θα κοιτάξει να σώσει ηλεκτρικές συσκευές ή έπιπλα. Θα προσπαθήσει όμως να σώσει παλιές φωτογραφίες, χειρόγραφα, οικογενειακά κειμήλια. Πράγματα αναντικατάστατα που με το πέρασμα του χρόνου καταλαβαίνει κανείς την αξία τους.

 



 

Και πώς γίνεται η διαδικασία της κλωνοποίησης;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθει ο ενδιαφερόμενος στο στούντιο μας έτσι ώστε να φωτογραφηθεί/σκαναριστεί. 

Η φωτογράφηση κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα. Παίρνουμε αρκετές λήψεις και στη συνέχεια επιλέγουμε με τον πελάτη αυτήν που του αρέσει.

Έπειτα επεξεργαζόμαστε το ψηφιακό αρχείο και το εκτυπώνουμε στον 3d εκτυπωτή. Η διαδικασία της επεξεργασίας του τρισδιάστατου μοντέλου και της εκτύπωσης διαρκεί περίπου 10 ημέρες.


Πάντοτε ερχόμαστε αντιμέτωποι με σενάρια φόβων και μύθους που συνδέονται με καθετί καινούριο.


Άρα θα χρειάζεστε και έναν πολύ καλής ποιότητας εξοπλισμό;

Έτοιμος εξοπλισμός στο εμπόριο δεν υπάρχει. Χρειάζεται ένας συνδυασμός αρκετών τεχνολογιών και σε επίπεδο software (προγραμμάτων) και σε επίπεδο hardware (συσκευών). 

Το σύστημα που δημιουργήσαμε είναι αποτέλεσμα πολλών δοκιμών και αυτοσχεδιασμών. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε από το μηδέν κάτι που δεν υπήρχε. 





 

Δεν είναι κάπως εγωιστικό, ίσως και ματαιόδοξο να έχεις την ανάγκη να κλωνοποιηθείς;

Όχι βέβαια, το να θες να κρατήσεις μια ανάμνηση σε μορφή φωτογραφίας είτε βίντεο είτε τρισδιάστατης φωτογραφίας (3d μινιατούρας) είναι ότι πιο φυσιολογικό. Η τεχνολογία της 3d εκτύπωσης, είναι κάτι νέο ακόμα, με το οποίο ο κόσμος δεν είναι εξοικειωμένος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πάντοτε ερχόμαστε αντιμέτωποι με σενάρια φόβων και μύθους που συνδέονται με καθετί καινούριο. 

Όπως για παράδειγμα οι Ινδιάνοι πίστευαν ότι οι φωτογραφίες κλέβουν τη ψυχή ή ότι το βίντεο θα ήταν το τέλος του σινεμά. Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης μας δίνει πλέον την δυνατότητα να απαθανατίζουμε τις στιγμές μας σε 3 διαστάσεις. 

Είναι σαν να έχουμε μία φωτογραφία που μπορούμε όμως να την δούμε από κάθε πλευρά.

Έτσι λοιπόν, όπως όλοι έχουμε εξοικειωθεί με τη φωτογραφία και τις χρήσεις της, πολύ γρήγορα, σε λίγα χρόνια όλοι θα έχουμε εξοικειωθεί και με τις τρισδιάστατες αναμνήσεις.

 



 

Πόσο στοιχίζει περίπου μια μινιατούρα;

Το κόστος πάει ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος. Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να βρει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο στην ιστοσελίδα μας.

 



 

Είχατε περίεργα ή αλλόκοτα αιτήματα από πελάτες σας;

Ο κάθε πελάτης που έρχεται στο IT'S YOU, έχει στο μυαλό του κάτι συγκεκριμένο που θέλει. Καθημερινά μας ζητάνε διάφορα, αλλά δεν τα θεωρούμε περίεργα από τη στιγμή που μπορούμε να το κάνουμε.

 



 

Υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξετε κλώνο σε πραγματικές διαστάσεις;

Μπορούμε κατά παραγγελία να φτιάξουμε όλα τα μεγέθη. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Είναι εφικτό να φτιαχτεί ολόσωμο ομοίωμα ανθρώπου ή προτομή ακόμα και σε πραγματικό μέγεθος. 





Πόσο πλησιάζουν την πραγματικότητα οι κλώνοι;

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές-διαδικασίες με τις οποίες μπορείς να φτιάξεις έναν κλώνο. Μόνο όμως η δικιά μας τεχνική μπορεί να φτάσει σε εντυπωσιακό επίπεδο ρεαλισμού. 

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες που μας έστειλαν κάποιοι πελάτες μας, δύσκολα ξεχωρίζει κανείς αν απεικονίζεται πραγματικός άνθρωπος ή μινιατούρα.

 



 

Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που προχωρούν στην κλωνοποίηση για να έχουν συντροφιά;

Υπάρχουν παππούδες που έρχονται με τα εγγόνια τους, ζευγάρια που ζουν απομακρυσμένα και βγάζει ο ένας τον άλλον και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Γενικά, για τους ίδιους λόγους που κάποιος θέλει να έχει μαζί του φωτογραφία των αγαπημένων του προσώπων, θέλει να έχει και μια 3d μινιατούρα. 





Είχατε ποτέ δυσαρεστημένους πελάτες;

Με την τεχνική σάρωσης που χρησιμοποιούμε, η γεωμετρία και οι αναλογίες της 3d μινιατούρας είναι πανομοιότυπες με του πραγματικού ατόμου. Παρόλα αυτά επειδή προφανώς κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον εαυτό τους από όλες τις οπτικές γωνίες παραξενεύονται και μας ζητάνε διορθώσεις.

Στη σπάνια αυτή περίπτωση δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε όλη τη διαδικασία. Διορθώνουμε μόνο τα σημεία που επιθυμεί ο πελάτης.







Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου; 

H ανταπόκριση του κόσμου είναι ενθουσιώδης και πολύ καλύτερη από ότι περιμέναμε. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ανοίξαμε σε μία τόσο δύσκολη περίοδο.

 



 

Που μπορεί κάποιος να σας βρει και να επικοινωνήσει μαζί σας;

Βρισκόμαστε στην Αθήνα στον Άγιο Δημήτριο. Διαφορετικά μπορείτε να δείτε τη δουλειά μας και όλες τις λεπτομέρειες για το IT' YOU, στην ιστοσελίδα μας, στην σελίδα μας στο facebook και στο instagram.

 



Τι άλλες υπηρεσίες προσφέρει το IT’S YOU;

Το ITS YOU δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα των τρισδιάστατων υπηρεσιών. Πιο αναλυτικά κάνουμε 3d εκτυπώσεις, μακέτες, τρισδιάστατη μοντελοποίηση, 3d animation ,TV spots, τρισδιάστατη επεξεργασία εικόνας, τρισδιάστατη απεικόνιση και επεξεργασία τοπίων με σάρωση από drones, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

 



Γιάννης Κουναδέας  


 

Υπάρχει σκέψη για καταστήματα σε άλλες πόλεις, ίσως και στην Κύπρο;

Για τη δημιουργία της μινιατούρας είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου στο στούντιο μας. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να επεκταθούμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να είμαστε κοντά σε όλους. Γιατί όχι και στην Κύπρο, η ιδέα μας αρέσει.

 



Δέσποινα Αγιανόγλου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ