Χαρούμενη αναστάτωση πίσω από το Paravan, στο Σατυρικό

20 Ιουλίου 1969. Ημερομηνία ορόσημο για την ιστορία της ανθρωπότητας. Για πρώτη φορά ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη και φέρνει πίσω στη γη πέτρες από την "θάλασσα της ηρεμίας" στο Φεγγάρι.

 


20 Ιουλίου 2016, σε μια παράλληλη θάλασσα στην Κύπρο, ο Αλέξης, επιστρέφει μετά από 25 χρόνια, ζητώντας απαντήσεις για τη σημασία της δικής του πέτρας. Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη μνήμη. Οι δύο ιστορίες εξελίσσονται ταυτόχρονα, καθώς κοιτάζουμε παράλληλα τα παγκόσμια γεγονότα της περιόδου 1969-1974 και την προσωπική ιστορία του Αλέξη. 

Πρόκειται για μια παράσταση που δημιουργήθηκε με τη διαδικασία του devised theatre (Θέατρο της Επινόησης), με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική έρευνα, η οποία έγινε μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων με προσωπικές εμπειρίες και ακαδημαϊκών, έρευνα σε αρχεία, βιβλιοθήκες και βίντεο- ντοκουμέντα. 

Οι ηθοποιοί, σε στενή συνεργασία με τους συντελεστές της παράστασης, κτίζουν μαζί μια παράσταση την οποία χαρακτηρίζει η έντονη θεατρικότητα, η κινησιολογία, μουσική και η γρήγορη εναλλαγή εικόνων και σκηνών. 

Η ομάδα PARAVAN, ιδρύθηκε το 2006 από τους Μελίτα Κούτα και Χάρη Καυκαρίδη. Η ομάδα έχει στο ενεργητικό της πρωτοποριακές παραστάσεις στο "θέατρο χώρου", σημαντικές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και βραβεύσεις των συντελεστών της. Μερικές από τις θεατρικές παραγωγές της PARAVAN είναι: «Η καρδιά ενός σκύλου» 2014, «Το Παλτό» 2013, «Evelyn Evelyn» 2012, «Ubu Roi» 2008 και «Ζοο» 2007. 

 

Στην παράσταση HAPPY MESS συμμετέχουν οι ηθοποιοί:

Μάριος Κακουλλή. Στέλιος Καλλιστράτης, Μαρία Παπακώστα, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Λουκία Πιερίδου, Πολυξένη Σάββα.

Σκηνοθεσία / Δραματουργία: PARAVAN - Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης

Συγγραφή: Σταύρος Λαμπράκης σε συνεργασία με τους ηθοποιούς.

Σκηνογραφία / Κοστούμια: PARAVAN - Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης.

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή

Φωτισμοί: Καρολίνα Σπύρου

Βίντεο: Μιχάλης Ασιήκκας

Βοηθός σκηνοθεσίας /σκηνογραφίας: Άντρια Ευαγόρου.Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου 2016

Παραστάσεις: 12, 14, 16, 18, 19, 22, 23 και 25 Οκτωβρίου.

Τηλέφωνο Κρατήσεων (περιορισμένος αριθμός θέσεων): 70008086

Παραστάσεις στον Κάτω Χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο) στην Αγλαντζιά, Λευκωσία.

www.paravan.org

Κύριος χορηγός: ΘΟΚ           

Χορηγοί: Σατιρικό Θέατρο, Synergia Media.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ