Στο φεστιβάλ Σαρδάμ θα δούμε τη λογοτεχνία αλλιώς

Το φεστιβάλ Σαρδάμ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στη λογοτεχνία, μέσα από σύγχρονους τρόπους συγγραφής και ανάγνωσης.

 


Article featured image
Article featured image

Συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό μοιράζονται πρωτότυπους τρόπους συγγραφής και ανάγνωσης, μέσα από ανατρεπτικές επιτελεστικές αναγνώσεις, λογοτεχνικές περφόρμανς και εργαστήρια.

Κοινό τους χαρακτηριστικό η ανάδειξη του προσωπικού χαρακτήρα της συγγραφής, ανάγνωσης, παρουσίασης της λογοτεχνίας και ο συνδυασμός της λογοτεχνίας με σύγχρονα και κλασικά μέσα έκφρασης όπως θέατρο, τεχνολογία, σύγχρονος χορός, μουσική, ήχος, Slamming, Spoken word, εικαστικές τέχνες κ.ά.

Κάθε φεστιβάλ αποσκοπεί στο να παρουσιάζει κάθε χρόνο και κάτι καινούργιο. Πέρσι, το πρόγραμμα περιλάμβανε, συν τοις άλλοις, διαδραστική λογοτεχνική εγκατάσταση και ηχητική ποίηση (Sound Poetry).

Φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά συνδυασμός λογοτεχνίας και αρχιτεκτονικής, οπτική γραφή (Visual Writing), καθώς και συνδυασμός λογοτεχνίας με wheat paste / stencil art.

Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει, επίσης, δύο καινούριες προσθήκες, την ενότητα ΣΑΡΔΑΜ ΣΤΙΓΜΗ, με επιλογές από έργα Κύπριων συγγραφέων (Πάνος Ιωαννίδης, Γιώργος Καλοζώης), καθώς και παράλληλη εκδήλωση –ΣΑΡΔΑΜ ΣΟΛΟ - από τον προσκεκλημένο ποιητή-περφόρμερ Βασίλη Αμανατίδη (Ελλάδα) την τελευταία μέρα του φεστιβάλ. Φέτος επιστρέφει στο φεστιβάλ ο βραβευμένος ποιητής-περφόρμερ Sergio Garau (Ιταλία), αυτή τη φορά και ως ο εισηγητής ενός πολυδιάστατου εργαστηρίου Slam Poetry.

Θα πραγματοποιηθεί:

Λεμεσός: 07 Οκτωβρίου 2016 / Θέατρο Ένα / 8:30 μ.μ.

Λευκωσία: 08 Οκτωβρίου 2016 / ARTos / 8:30 μ.μ.

Είσοδος: 5 ευρώ

Κρατήσεις: 99404072

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν και ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ