Ο Κωνσταντίνος έκανε εμφύτευση μαλλιών στα 25 του

Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος είναι σήμερα 27 ετών, πριν ακριβώς δύο χρόνια αποφάσισε να κάνει κάτι για να επανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθησή του, κάτι το οποίο οφειλόταν στην απώλεια των μαλλιών του.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως δηλώνει στη CITY, έχασε αρκετά μαλλιά από πολύ νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα αυτό να αλλάξει εντελώς την εικόνα του και να προσγειώσει χαμηλά την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του.

Έψαξε πολύ το θέμα και δοκίμασε πολλές εναλλακτικές λύσεις για να θεραπεύσει την τριχόπτωση, ωστόσο κατέληξε στο συμπέρασμα πως μόνο με την εμφύτευση θα έφτανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Οι τιμές όμως στις κλινικές μαλλιών στην Κύπρο, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν απαγορευτικές, εξ ου και αποφάσισε να μεταβεί στο εξωτερικό για την επέμβαση.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά την επιτυχημένη εμφύτευση μαλλιών, ο Κωνσταντίνος περιγράφει στη CITY την εμπειρία του!

 

Σε ποια ηλικία άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά σου;

Από τα 21 μου ξεκίνησαν να αραιώνουν, ενώ στα 25 έχασα πάρα πολλά μαλλιά, κυρίως στο πάνω μέρος του κεφαλιού.  

 

Ένιωθες μειονεκτικά;

Ναι, ένιωθα μειονεκτικά χάνοντας τόσα πολλά μαλλιά, σε τόσο νεαρή ηλικία. Ήμουν μόνο 25 ετών και οι περισσότεροι νόμιζαν πως είμαι πολύ μεγαλύτερος, λόγω της απώλειας των μαλλιών μου.

 

Αρχικά, δοκίμασες άλλες εναλλακτικές λύσεις θεραπείας;

Δοκίμασα τα πάντα, αλλά τίποτα δεν είχε επιτυχία. Αρχικά έβαζα σαμπουάν και αμπούλες από διάφορες εταιρείες που υπόσχονταν πως όχι μόνο θα σταματούσαν την τριχόπτωση, αλλά και πως θα φύτρωναν μαλλιά σε σημεία που είχα χάσει. Μετά έβαζα κάποια έλαια, τα οποία μπορεί να δυνάμωσαν την τρίχα των μαλλιών μου, αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα που είχα με την τριχόπτωση. Στην τελική, συνειδητοποίησα πως μόνο η εμφύτευση θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημά μου.  


Θεωρώ πως αν νιώθεις άσχημα για κάτι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αλλάξεις.




Ποια μέθοδο ακολούθησες τελικά;

Πήγα στην Κωνσταντινούπολη, μέσω Αθήνας, και έκανα την πιο σύγχρονη μέθοδο εμφύτευσης μαλλιών που υπάρχει, η οποία ονομάζεται FUE. Μου αφαίρεσαν μεμονωμένα τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού, στο οποίο τα μαλλιά μου είναι πυκνά και μετά μου δημιούργησαν μικρές τρύπες στο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα τριχόπτωσης και μου τα πρόσθεσαν εκεί.



Έψαξες το ενδεχόμενο να έκανες εμφύτευση στην Κύπρο;

Έψαχνα το θέμα για πάρα πολλούς μήνες και μελέτησα όλες τις πιθανές λύσεις που είχα. Επισκέφτηκα αρκετές κλινικές μαλλιών στην Κύπρο, οι οποίες έκαναν εμφυτεύσεις, αλλά τα ποσά που ζητούσαν ήταν τεράστια.



Πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά δηλαδή στα χρήματα;

Στην Κύπρο μού ζήτησαν 12 χιλιάδες ευρώ για να μου εμφυτεύσουν 3 χιλιάδες τριχοθυλάκια, ενώ στην Κωνσταντινούπολη με μόνο 2 χιλιάδες ευρώ μου εμφύτευσαν 4200 τριχοθυλάκια. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν 10 χιλιάδες ευρώ. Μιλάμε για τεράστια διαφορά, το 1/6 του ποσού. Επίσης, μέσα στις 2 χιλιάδες ευρώ που πλήρωσα στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβάνονταν και τα εισιτήρια μου και η διαμονή.


Η διαφορά είναι τεράστια και αυτόματα άλλαξε και η ψυχολογία μου.


Η εμπειρία σου στην Κωνσταντινούπολη πως ήταν;

Δεν έμεινα για πολύ. Πήγα μόνο για 2 μέρες, έκανα την επέμβαση και έφυγα. Το μόνο που είδα ήταν το αεροδρόμιο, το ξενοδοχείο και την κλινική μαλλιών. Το βράδυ πριν την επέμβαση έκανα μόνο μια βόλτα στην περιοχή που βρισκόταν το ξενοδοχείο μου. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή με τρόμαζε η ιδέα να επισκεφτώ την Κωνσταντινούπολη μόνος μου, αλλά στην τελική αποκόμισα καλές εντυπώσεις και ήταν όλοι πολύ ευγενικοί μαζί μου.

 

Ήταν επίπονη η επέμβαση;

Όχι και τόσο. Μου έβαλαν αναισθητικές ενέσεις σε ολόκληρη την περιοχή του κεφαλιού και δεν ένιωθα τον πόνο. Ήταν χρονοβόρα όμως, διήρκησε περίπου 10 ώρες. Πήγα στην κλινική από τις 9 το πρωί και έφυγα γύρω στις 10 το βράδυ.

 

 

Το αποτέλεσμα που είχες ήταν το επιθυμητό;

Ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Μπορεί στο πάνω μέρος του κεφαλιού μου να μην είναι τόσο πυκνά τα μαλλιά μου όπως στις γύρω περιοχές, όμως η διαφορά από πριν είναι τεράστια. Άλλαξε ολόκληρη η εικόνα μου και νιώθω πολύ πιο άνετα με τον εαυτό μου μετά την εμφύτευση.


Συνειδητοποίησα πως μόνο η εμφύτευση θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημά μου.  


Θα ενθάρρυνες κάποιον που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, να ακολουθούσε το παράδειγμά σου;

Ναι, θεωρώ πως αν νιώθεις άσχημα για κάτι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αλλάξεις. Νομίζω πως η απόφασή μου να κάνω εμφύτευση μαλλιών, ήταν από τις πιο σωστές που πήρα ποτέ στη ζωή μου. Η διαφορά είναι τεράστια και αυτόματα άλλαξε και η ψυχολογία μου. Είμαι στη διάθεση πάντως όσων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, να τους βοηθήσω και να τους δώσω πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία μου.



Είναι εγγυημένο το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν τα μαλλιά που έβαλες ή τα υπόλοιπα μαλλιά σου;

Από τα μαλλιά που έβαλα, όπως με ενημέρωσαν οι γιατροί, υπάρχει περίπτωση να χάσω μόνο το 10 %. Το υπόλοιπο 90% δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το χάσω. Από τα υπόλοιπα μαλλιά μου, τα οποία δεν επηρεάστηκαν από την επέμβαση, δεν μπορεί να μου εγγυηθεί κανείς αν θα χάσω ή όχι.   



Τώρα κάνεις κάποια θεραπεία;

Αυτή την περίοδο όχι, δεν κάνω καμία θεραπεία. Μόλις όμως έκανα την εμφύτευση, έπρεπε για 6 μήνες να χρησιμοποιώ συγκεκριμένα σαμπουάν, να πίνω κάποια χάπια και να βάζω ένα σπρέι στα μαλλιά μου. Αυτό ήταν μόνο για 6 μήνες όμως.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ