Η Αστυνομία Κύπρου κάνει εκστρατεία για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια [και όχι μόνο]

Ήξερες ότι 1 στα 4 θανατηφόρα δυστυχήματα που έγιναν στην Κύπρο την τελευταία πενταετία, προκλήθηκαν από απρόσεκτη οδήγηση λόγω χρήσης του κινητού; 

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο της έξαρσης του φαινομένου αυτού, αλλά και της πολύ κακής συνήθειας των Κύπριων οδηγών να παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες, θεωρώντας φυσικά ότι ο δρόμος τους ανήκει, η Αστυνομία Κύπρου από χθες, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιεί εκστρατεία ελέγχου για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια και παραβίασης φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας.

«Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, σε διεθνές επίπεδο, εντάσσεται στους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση. Μάλιστα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση», σημειώνει σε σχετική ανάρτησή της η Αστυνομία Κύπρου.

Σχετικές έρευνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καταδεικνύουν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 10-30% όλων των οδικών συγκρούσεων, έχει ως αιτία την απόσπαση της προσοχής. Το ποσοστό αυτό, επιβεβαιώνεται και από τα εν Κύπρο, στατιστικά στοιχεία για τις θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις των τελευταίων πέντε ετών.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα στατιστικά αυτά, περίπου ένα στα τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα, ή ποσοστό 24,89%, είχε ως κύρια αιτία την αμελή και απρόσεκτη οδήγηση. Τα στατιστικά αυτά είτε σε ευρωπαϊκό, είτε σε κυπριακό επίπεδο, φανερώνουν σαφώς τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Για το λόγο αυτό και με σκοπό τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης, η Αστυνομία Κύπρου εξαγγέλλει εκστρατεία ελέγχου της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια και της παραβίασης των φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ