Το σαββατοκύριακο ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι

Μια μικρή παύση από τις χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε αυτό το σαββατοκύριακο σύμφωνα με το kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Παρότι η κεντρική Ευρώπη θα επηρεάζεται από ψυχρές αέριες μάζες και χαμηλό βαρομετρικό, η δική μας περιοχή θα επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες από τη βορειο-ανατολική Αφρική, που θα ανεβάσουν αισθητά την θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, πριν επηρεαστεί και η δική μας περιοχή από τις ψυχρές αέριες μάζες.

Στα ορεινά αναμένεται να έχουμε τη μεγαλύτερη απόκλιση από τις κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, την Κυριακή και Δευτέρα.

Έπειτα ακολουθεί αισθητή πτώση θερμοκρασίας, όπου μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα είναι της τάξεως των 17-18 βαθμών στα ορεινά.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 12 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και σχετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα. Την Κυριακή ο καιρός παραμένει ηλιόλουστος και πολύ θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από υψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση, αλλά παραμένει πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το βράδυ της Τρίτης πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους λίγα χιόνια.

Την Τετάρτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

Τι λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 12 στα δυτικά παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και τοπικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή και την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που την ∆ευτέρα το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή. Την Τρίτη παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές στα δυτικά και βόρεια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ