Ένα Xmas Jazz Show που θα μας συγκινήσει βαθύτητα

Στο μεσοδιάστημα των ηχογραφήσεων του νέου CD της, σε συνεργασία με τη Royal Philharmonic Orchestra του Λονδίνου, η Κύπρια σοπράνο Κατερίνα Μηνά έρχεται στη γενέτειρά της, τη Λεμεσό, για μια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Τζαζ, υποσχόμενη πως η συγκίνηση θα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στο Θέατρο Ριάλτο.

 


Article featured image
Article featured image


Αυτό που έχει μια χριστουγεννιάτικη τζαζ συναυλία και δεν το έχει μια οποιαδήποτε άλλη χριστουγεννιάτικη συναυλία είναι οι συγκινητικές, κορυφαίες χριστουγεννιάτικες μελωδίες των κύριων εκπροσώπων της τζαζ, που γεμίζουν τις ψυχές μας με αισθήματα αγάπης και γαλήνης.


Από ποια ανάγκη προέκυψε η συγκεκριμένη συναυλία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Το τζαζ τρίο, που θα ακούσετε στις 22 Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό με την οπερατική μου φωνή, ιδρύθηκε από εμένα πριν τρία χρόνια με αφορμή την αγάπη που έχω από μικρή ηλικία στα τραγούδια των συνθετών Cole Porter και Kurt Weill, τη μουσική των οποίων ερμηνεύω εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρώτη μου συναυλία με το συγκεκριμένο μουσικό σχήμα παρουσιάστηκε στο υπαίθριο Θέατρο Λόφου, στο Κιλκίς, μπροστά σε 3.500 ακροατές! Η επιτυχία του προγράμματος ήταν τέτοια, που ακολούθησε μια σειρά από εξίσου επιτυχημένες συναυλίες στο Λονδίνο και στη Λευκωσία (Σκαλί Αγλατζιάς και Θέατρο Στροβόλου). Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Τζαζ, το πρόγραμμα της οποίας τροποποιείται, για να συνάδει με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έχει ήδη παρουσιαστεί στο Λονδίνο και στη Λευκωσία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Λεμεσό, που είναι και η γενέτειρα πόλη μου, όπως και του κοντραμπασίστα μας Ειρηναίου Κουλλουρά και του σαξοφωνίστα μας Γιώργου Κρασίδη! Μαζί μας θα είναι και ο πιανίστας/συνθέτης/μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, με τον οποίο έχω επίσης συνεργαστεί πολλές φορές.

 



Με ποιο επίθετο θα χαρακτήριζες τον καθένα από τους τρεις μουσικούς (τζαζίστες) που θα σε συνοδεύουν στο Xmas Jazz Show;

Εξαιρετικά πολυτάλαντοι!

Ποιο θα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στην αίθουσα του Ριάλτο;

Βαθύτατη συγκίνηση.

 



Ποια από τα τραγούδια που θα πείτε, τα έχεις συνδέσει με τα ωραιότερα Χριστούγεννα της ζωής σου;

Τα τραγουδια «I’ll be home for Christmas» του Walter Kent και «Chestnuts Roasting on an Open Fire (The Christmas Song)» των Mel Tormé & Robert Wells.

 


Στη συγκεκριμένη συναυλία, το μουσικό μας ταξίδι θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα ποτπουρί από χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα οποία θα τραγουδήσω στα ελληνικά.




Τι έχει μια χριστουγεννιάτικη τζαζ συναυλία, που δεν το έχει μια οποιαδήποτε άλλη χριστουγεννιάτικη συναυλία;

Τις συγκινητικές, κορυφαίες χριστουγεννιάτικες μελωδίες των κύριων εκπροσώπων της τζαζ, που γεμίζουν τις ψυχές μας με αισθήματα αγάπης και γαλήνης. Στη συγκεκριμένη συναυλία, το μουσικό μας ταξίδι θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα γνωστά αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια «Santa Baby», «I’ ll be Home for Christmas», «Blue Christmas», «Zat you, Santa Claus», «The Christmas Song», «White Christmas», καθώς επίσης και ένα ποτπουρί από χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα οποία θα τραγουδήσω στα ελληνικά.

Τι είναι τα Χριστούγεννα για σένα;

Είναι η χριστιανική γιορτή, στην οποία μοιράζομαι στιγμές και αναμνήσεις με την οικογένεια και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, που θα μου είναι πολύτιμες για πολλά χρόνια... Είναι η απόλυτη έκφραση αγάπης, που πηγάζει μέσα από την αιώνια, Θεία πηγή του Φωτός.

 



Τι κάνεις αυτό το διάστημα;

Μόλις τελείωσα μια σειρά από παραστάσεις σε Λονδίνο, Άμστερνταμ και Shrewsbury, καθώς επίσης και μια επαγγελματική ηχογράφηση στο Λονδίνο για έναν από τους σύγχρονους συνθέτες με τους οποίους συνεργάζομαι. Επίσης, δουλεύω στην παραγωγή του καινούριου μου CD με τίτλο «Angel of Fire» σε συνεργασία με την Royal Philharmonic Orchestra του Λονδίνου, που θα κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρεία της Ορχήστρας τους επόμενους μήνες!

 

INFO

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €12 & €10. Πληρ. 77777745.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ