«Βλέπεις αυτή την αθώα ελιά στο πρόσωπό μου; Τελικά δεν ήταν τόσο αθώα»

Πολλοί από εμάς, ίσως να είχαμε αγνοήσει αυτό το ανεπαίσθητο κόκκινο σημαδάκι πάνω στον κρόταφο. Ευτυχώς, η 40χρονη Keely δεν το έκανε.

 


Article featured image
Article featured image

«Έμοιαζε με ελιά, αλλά στην πραγματικότητα ήταν καρκίνος του δέρματος». Η Keely Jones από την Β. Καρολίνα των ΗΠΑ εντόπισε ένα, σχεδόν ανεπαίσθητο, σημάδι στον κρόταφο. Η 40χρονη ιδιοκτήτρια εταιρίας προϊόντων ομορφιάς θορυβήθηκε και πήγε στον δερματολόγο για εξέταση.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης την σόκαρε. Ήταν καρκίνος του δέρματος. Συγκεκριμένα ήταν δερματικό σύμπτωμα βασικοκυτταρικού καρκινώματος.

Όταν, πλέον, επιβεβαίωσε το τι συμβαίνει ανάρτησε στο Facebook την ιστορία της για να ταρακουνήσει τους φίλους της και όσους τύγχανε να διαβάσουν την εν λόγω ιστορία.

«Βλέπετε αυτό το μικροσκοπικό σημαδάκι στην πρώτη εικόνα; Αυτό ήταν το μοναδικό που φαινόταν στην επιδερμίδα μου», έγραψε χαρακτηριστικά η 40χρονη που χρειάστηκε να κάνει 3 χειρουργικές επεμβάσεις για να το αφαιρέσει τελείως. Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές αλλά αποδεικνύουν ότι ο περισσότερος καρκίνος του δέρματος ήταν κρυμμένος κάτω από την επιφάνεια του δέρματός της.

Όπως αναφέρει η ίδια, παρατήρησε το σημάδι όταν έκανε καθαρισμό προσώπου. «Δεν έχω συνήθως κηλίδες στο πρόσωπό μου, γι' αυτό ήταν ασυνήθιστο για μένα να έχω ένα τέτοιο σημάδι», έγραψε η 40χρονη και πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι ήταν απλώς ένα δύσκολο και επίμονο σπυράκι, γι' αυτό συνέχισα να το σκαλίζω και κάθε φορά απλώς άνοιγε λίγο και αιμορραγούσε, αλλά δεν έφευγε».

 Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος. Συνήθως αναπτύσσεται σε μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, όπως το κεφάλι, ο λαιμός και τα χέρια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

«Μοιράστηκα αυτές τις φωτογραφίες, γιατί παρόλο που ξέρω ότι είναι σοκαριστικές, ελπίζω να ενθαρρύνει έστω ένα άτομο να εξεταστεί από δερματολόγο. Τότε θα αξίζει τον κόπο», έγραψε στο Facebook.

Αν εντοπιστεί εγκαίρως, όπως στην περίπτωση της Keely Jones, το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα θεραπεύεται.

 

Πηγή: bovary.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ