Μοναδικά κυπριακά τοπία ξεχώρισαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας

Ο Κύπριο-Ιταλός φωτογράφος Silvio Rusmigo, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κύπρο, φωτογράφισε τα μοναδικά τοπία του νησιού, μέσα από τα δικά του μάτια και κατάφερε να κατακτήσει μια σημαντική διάκριση.   

 


Article featured image
Article featured image

Το «This is your Cyprus» αποτελεί μία συλλογή φωτογραφιών που αναδεικνύει τη  μοναδικότητα του κυπριακού τοπίου και την ομορφιά που το χαρακτηρίζει, αλλά πολλές φορές περνάει απαρατήρητη.

Όλες οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες, αφήνοντας μια πιο συμβολική ερμηνεία χωρίς χαρακτηρισμούς και τοποθεσίες, και επιτρέποντας στο θεατή να εξερευνήσει τον πλούτο του νησιού, πέρα από αυτά που ξέρει και έχει δει μέχρι σήμερα.

Το έργο ξεκίνησε από το 2012 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.= Πρόσφατα, το «This is your Cyprus» συμμετείχε στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό φωτογραφίας Perspectives 2017, που πραγματοποιείται στην Β. Αμερική και αναδείχθηκε ανάμεσα στα 4 καλύτερα φωτογραφικά projects στην κατηγορία Landscapes.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται από τη PhotoPlus International Conference + Expo, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφίας στη Βόρεια Αμερική, και συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 25,000 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

O Silvio Rusmigo είναι έπαγγελματίας φωτογράφος, που ζει και εργάζεται στην  Κύπρο. Ασχολείται με τη φωτογραφία εξωτερικού χώρου (outdoors & landscape) αποτυπώνοντας τη σύνδεση του ανθρώπου με το φυσικό, ιστορικό και κοινωνικό του περιβάλλον.

Η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία και η προστασία του οικοσυστήματος της Κύπρου και της Μεσογείου είναι θέματα που τον κεντρίζουν ιδιαίτερα και έγιναν αφορμή για τη συνεργασία του με σημαντικούς οργανισμούς και ΜΚΟ σε Κύπρο και εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο «This is your Cyprus» βραβεύεται καθώς έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και διαγωνισμούς, όπως τα IPA International Photography Awards, Fine Art Photography Awards και International Photographer of the Year Awards.  

 



Shining through the landscape, Pedoulas Cyprus, 2014

 



Lost in a vineyard, Omodos Cyprus, 2012

 



Tree of Black Gold, Kormakitis Cyprus, 2014

 



An island's backbone, Keryneia Cyprus, 2014


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ