Ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι έτοιμος να πάρει ασφαλιστικά μέτρα...

Αφορμή αποτελεί ένα βίντεο που ανέβηκε στο youtube και το οποίο φανερώνει ότι τόσο καιρό μια κάμερα τραβούσε τη ζωή του και συγκεκριμένα την ιστορία του με τον μικρό του ελέφαντα.

 


Article featured image
Article featured image

Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Αυτολεξεί, αυτό περιγράφει ο ίδιος σε ένα post στη σελίδα του στο facebook.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Ως γνωστό, ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγούδησε «Το Ελεφαντάκι» πριν από μια 12ετία, συμμετέχοντας στο άλμπουμ με παιδικά τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή «Ο Τεμπέλης Δράκος Και Άλλες Ιστορίες».

Το συγκεκριμένο τραγούδι του Κύπριου συνθέτη Γιώργου Χατζηπιερή, με την ερμηνεία του Δεληβοριά, εξελίχτηκε ως το πιο δημοφιλές στο youtube μεταξύ όλων των τραγουδιών και από τους τρεις στο σύνολο δίσκους της σειράς του «Τεμπέλη Δράκου». Μάλιστα, όσο βρισκόταν στο youtube το παλιό version του τραγουδιού (έχει σιγήσει πλέον με το που ανέβηκε το καινούργιο με το Official Animation Video), είχε ξεπεράσει τα 14.000.000 views.

Ναι, «Το ελεφαντάκι» έχει αποκτήσει το δικό του, επίσημο βιντεοκλίπ, ένα πανέμορφο animation που έφτιαξε ειδικά γι’ αυτό η απόφοιτη του ΤΕΙ Γραφιστικής Αθήνας (και με μεταπτυχιακό στη Σκηνοθεσία Animation), Έφη Παππά.

 



Ούτε ο ίδιος ο Δεληβοριάς δεν φανταζόταν ότι 12 χρόνια αργότερα «Το Ελεφαντάκι» θα αποκτούσε ένα επίσημο βιντεοκλίπ, οπόταν μάλλον ξαφνιάστηκε όταν το είδε, αλλά και όταν το είδε η κόρη του.

Εξ ου και το με χιούμορ post που έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

 



Το κλιπ κυκλοφορεί μαζικά στα social media, έχει μαζέψει ήδη πολλές δεκάδες views στο youtube παρά το ότι βρίσκεται μόνο 5 μέρες στον αέρα, ενώ ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τον ίδιο τον δημιουργό, Γιώργο Χατζηπιερή (διάβασε εδώ μια παλαιότερη συνέντευξή του στη CITY), ο οποίος αναφέρει με την ευκαιρία ότι έρχονται κι άλλα βιντεοκλίπ για μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του «Τεμπέλη Δράκου», όπως το «Για τα πα τα» (Πατάτα), το «Δέκα Καβουράκια», αλλά και το «Έναν τζι έναν» με την ερμηνεία των Monsieur Doumani από τον τελευταίο δίσκο. Ανυπομονούμε!

 

Η ίδια η δημιουργός του animation, η νεαρή σκηνοθέτιδα Έφη Παππά, η οποία μαζί με τον Χρήστο Παπανδρεόπουλο και τον Φίλιππο Θεοδωρίδη δημιούργησαν το ωραίο ταινιάκι animation για το «Ελεφαντάκι», γράφει σχετικά:

«Πέρυσι το καλοκαίρι, εκεί που έπλεα στα μαγευτικά Ιόνια νερά παρέα με τα δελφινοξαδερφάκια μου, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από έναν Τεμπέλη Δράκο. Μου εξήγησε ότι κάπου μέσα σε μια ζούγκλα, μπορεί και στα κοντινά νησιά, μπορεί και όχι, έχει χαθεί ο αγαπημένος του φίλος, Το Ελεφαντάκι. Τα μόνα στοιχεία που ξέρουμε: είναι 420 κιλά και πίνει συνέχεια λεμονάδες. Κάλεσα τους πιστούς μου φίλους και συν-εξερευνητές. Tον αγαπημένο μου Φίλιππο Θεοδωρίδη που ήξερα ότι εξερεύνησε τις ζούγκλες και έχει ανακαλύψει μαγικές λεμονιές και τον Χρήστο Παπανδριόπουλο που ξέρει από ελεφαντάκια και τις ιδιεταιρότητές τους. Πήραμε τα δάση, τα βουνά, ακολουθήσαμε τους αστερισμούς. Με μεγάλη μας χαρά και περηφάνια, σας παρουσιάζουμε τι ανακαλύψαμε.

Γιώργο Χατζηπιερή, aka κύριε Τεμπέλη Δράκε, ευχαριστούμε για το ταξίδι».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ