Μετά τους «Μετανάστες», η Πόπη Νικολάου και οι μαθητές της έφτιαξαν αυτό

Εικόνες και περιγραφή του έργου στάλθηκαν ήδη στη Saatchi Gallery του Λονδίνου, με την ελπίδα ότι και φέτος η Πόπη Νικολάου και οι μαθητές της θα μας κάνουν εκ νέου περήφανους, μετά το περσινό 1ο Παγκόσμιο Βραβείο.

 


Article featured image
Article featured image

Το έργο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας απέστειλε η ίδια η εμπνεύστρια-δημιουργός είναι σχεδόν τελειωμένο, αφού όπως μας ενημερώνει υπολείπονται ακόμα 6 φιγούρες.


Συνολικά 17 ανθρώπινες φιγούρες σε φυσικό μέγεθος θα ενώνονται μεταξύ τους και θα δημιουργούν ένα περιστέρι, το οποίο είναι το σύμβολο της ειρήνης.


Έμπνευση για το έργο αποτέλεσε φυσικά το Κυπριακό Πρόβλημα και τα τελευταία γεγονότα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για Λύση και Επανένωση, αλλά και ο 6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που φέτος έχει ως θέμα «Γεφυρώνουμε Ηπείρους και πολιτισμούς».

 



 

«Πως αλλιώς θα γεφυρώσουμε τους πολιτισμούς, εκτός από την ειρήνη;» αναρωτιέται η ίδια η Πόπη Νικολάου. «Με τα παιδιά μου στην Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου, που φέτος είναι από δευτέρα Γυμνασίου μέχρι δευτέρα Λυκείου, φτιάχνουμε συνολικά 21 ανθρώπινες φιγούρες, ενήλικων και παιδιών, οι οποίες θα ενώνονται μεταξύ τους ‘γεφυρώνοντας’ πολιτισμούς και σχηματίζοντας τη μορφή ενός περιστεριού που συμβολίζει την ειρήνη».

 



Το έργο Μετανάστες που διακρίθηκε πέρσι έγινε μπρελόκ

 



Να αναφέρουμε, τέλος, πως το νέο γλυπτό πέραν από τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης με το οποίο θα λάβει μέρος η Εμπορική Σχολή Μιτσή (στην οποία παρεμπιπτόντως γίνεται σοβαρή δουλειά από τους διευθυντές και τους δασκάλους), θα συμμετάσχει και πάλι στον διαγωνισμό «2017 Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize» (όπου πέρσι σάρωσε τα βραβεία), ενώ θα παρουσιαστεί και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017».



Δείτε πιο κάτω μια συνέντευξη της Πόπης Νικολάου στην ελληνική κρατική τηλεόραση, με αφορμή το νέο έργο που έφτιαξε μαζί με τα παιδιά της στο σχολείο:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ