Γεννήθηκε πιγκουϊνάκι και τιγράκια στον Ζωολογικό Κήπο Πάφου

Γεννητούρια είχε πάλι ο Ζωολογικός Κήπος της Πέγειας.

 


Ο Michael Pittas |MSc Animal Behaviour |Chief Curator, μιλώντας στο  ΚΥΠΕ είπε μετά από καιρό και πολλές προσπάθειες πως έγινε κατορθωτό να γεννηθεί το πρώτο πιγκουΐνάκι. 

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως το πιγκουΐνάκι  είναι του είδους HUMBOLDT PENGUIN (Spheniscus humboldti).

Σήμερα είναι 2 μηνών και μέχρι στιγμής χαίρει άκρας υγείας.

Ο κ. Πίττας  είπε πως μέχρι τώρα ήταν αρκετά δύσκολο να το δει κάνεις αφού τους πρώτους μήνες τα μικρά είναι πολύ ευάλωτα και  παραμένουν στη ασφάλεια της φωλιάς, εξαρτώμενα από τους γονείς για την σίτιση τους.

Όπως και τα περισσότερα είδη πιγκουίνων, έτσι και οι δικοί μας συνέχισε , τρέφονται με μικρά ψαριά όπως σαρδέλες, γόπα και μαρίδα 3 φορές την μέρα (πρωί -μεσημέρι - απόγευμα).

Τώρα το μικρό έχει αρχίσει δειλά-δειλά να εξερευνά τον περίγυρο της φωλιάς αλλά δεν μπορεί ακόμα να κολυμπήσει. Θα αρχίσει να μαθαίνει να κολυμπά περίπου στους 3 μήνες και αφού έχει αλλάξει το πρώτο του φτέρωμα.

Επιπρόσθετα ο υπεύθυνος για τα ζώα και το προσωπικό του Ζωολογικού κήπου ανέφερε πως ένας από τους κυριότερους λόγους που αξίζει να γίνει αναφορά σ’ αυτό το γεγονός, είναι ότι το είδος αυτό είναι καταγεγραμμένο ως ευάλωτο στη λίστα του IUCN για απειλούμενα είδη με μόνο 12.000 άτομα στη φύση αυτή τη στιγμή.

Τα γεννητούρια όμως, είχαν και συνέχεια στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας με τα νέα τιγράκια της Σιβηρίας (Panthera tigris altaica).

Η Bonnie και ο Clyde είχαν την 3η τους γέννα πρόσφατα  χαρίζοντας στο Ζωολογικό πάρκο της Πέγειας  3 μικρά εκ των οποίων 2 θηλυκά και 1 αρσενικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πίττα  τα τιγράκια είναι περίπου 2 μηνών και είναι και τα 3 υγιέστατα. Λόγο συγκεκριμένων επιπλοκών μετά την γέννα και για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και ευημερία τους,- όπως είπε-  τα μικρά απομακρύνθηκαν από τους γονείς και είναι κάτω από τη 24ωρη φροντίδα της ομάδα του Pafos Zoo.

Ο κ. Πίττας είπε πως οι τίγρεις της Σιβηρίας (ή Amur) είναι οι μεγαλύτερες γάτες στο κόσμο.

Oι γεννήσεις φέτος συνεχίστηκαν και σε άλλα ζώα που φιλοξενεί ο Ζωολογικός κήπος στην Πέγεια, όπως στις  Dromedary Camels, τα Red Kangaroos, τα Albino Wallabies και διαφόρων σπάνιων ειδών πουλιών τα οποία ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί τον ζωολογικό κήπο και να τα απολαύσει από κοντά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ