Η Κύπρος μέσα από φωτογραφίες και κείμενα των επισκεπτών της

Μια έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφίες και κείμενα επισκεπτών της Κύπρου, τα οποία αποτυπώνουν την Κύπρο μέσα από την προσωπική τους ματιά.

 


Article featured image
Article featured image

Στις 4 Μαρτίου η Phaneromenis 70 παρουσιάζει το 15ο Κεφάλαιο του προγράμματος Delivering Views, με τίτλο «Keep Walking - Κοίτα πού πατάς».

Οι επιλεχθείσες φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από πλήθος εικόνων που περιλάμβαναν διάφορες απεικονίσεις του κυπριακού εδάφους, των δρόμων και μωσαϊκών από τη δεκαετία του ’50 ή την αρχαιότητα που μετουσιώνονται με τον τρόπο αυτό σε εκθέματα μουσείου στα οποία κανείς δεν επιτρέπεται να πατήσει.

Μέσω των εικόνων αυτών ο επισκέπτης-φωτογράφος και ο θεατής βρίσκουν κοινό έδαφος στον τρόπο που βιώνουν το νησί και επικοινωνούν τις εμπειρίες τους.

Το οικείο, καθώς αποτελεί το σημείο εστίασης, αναπλαισιώνεται και επανερμηνεύεται μέσα από την κινητοποίηση της φαντασίας.

Αναγνωρίζοντας την εκάστοτε απεικόνιση, ο θεατής επιζητά μια νέα προσέγγιση προβάλλοντας νοήματα και μνήμες στο φωτογραφημένο αντικείμενο, ενώ παράλληλα ενδεχομένως προσπαθεί να ερμηνεύσει τη συγκεκριμένη επιλογή του φωτογράφου. Τι μπορεί να έχει υποκινήσει τη συγκεκριμένη λήψη; Τι είναι αυτό που καθιστά την προκειμένη όψη άξια να αποτελέσει αναμνηστικό από το νησί;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ