Σε λίγη ώρα φτάνει το Άγιο Φως στην Κύπρο

Φαίνεται πως δεν θα μείνουν χωρίς Άγιο Φως οι εκκλησίες της Κύπρου, αφού όλα έχουν λυθεί και ήδη το Άγιο Φως βρίσκεται καθ' οδόν για το Αεροδρόμιο Λάρνακας. 

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα θα βρίσκεται στο νησί στις 22:15. 

Την ανακοίνωση έκανε στη σελίδα της πριν από λίγο η Reaction Cyprus, η οποία βρίσκεται από νωρίς στο χώρο του Αεροδρομίου περιμένοντας το Φως να καταφθάσει για να το μεταφέρει με ασφάλεια στις πόλεις και τα χωριά.

Νωρίτερα σήμερα αναστάτωση είχε προκληθεί όταν το αεροσκάφος που θα μετέφερε το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στην Κύπρο, είχε ατύχημα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η αναχώρηση.

Οι Αρχές μέχρι και πριν από λίγη ώρα βρισκόντουσαν σε διαβουλεύσεις για να λύσουν το πρόβλημα, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο αεροσκάφος για να εκτελέσει αυτή τη διαδρομή.

 



Πάντως ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν πως το αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως είναι ιδιοκτησία Ρώσου εκατομμυριούχου ο οποίος μένει μόνιμα στη Λεμεσό, και στον οποίο ανήκε και το πρώτο αεροσκάφος που είχε το ατύχημα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

 



Πληροφορία που αξίζει να σημειωθεί είναι πως σε κάθε Ιερό, υπάρχει ένα καντήλι (ακοίμητη κανδήλα), το οποίο κρατείται αναμμένο συνέχεια και είναι από το συγκεκριμένο που ο ιερέας της κάθε εκκλησίας ανάβει τις λαμπάδες κάθε χρόνο, αφού το Άγιο Φως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μεταφέρεται σε όλες τις εκκλησίες της Κύπρου. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ