Η Κρίστα Παπίστα βάφει την ελληνική σημαία κόκκινη και τραγουδά για ένα «ξεφτιλισμένο παρελθόν»

Γνωστή για την αιρετική της συμπεριφορά και στάση, απέναντι σε κάθε κοινωνικοπολιτικό στερεότυπο, η Αυστραλοκύπρια δημιουργός – performer Krista Papista έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας από τα καλλιτεχνικά δρώμενα επιστρέφει με ένα καινούργιο κομμάτι – πρόκληση, με τίτλο «AMAN AMAN».

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kaltblut-magazine.com, η δημιουργός με αυτό το κομμάτι επιστρέφει στις ρίζες της, με το video clip να παρουσιάζει μια συμμορία κοριτσιών οι οποίες μετανάστευσαν στο Λονδίνο από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Αφγανιστάν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΠΛΕΣ [ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ PAPISTA] 



Ένα μεταμοντέρνο και σεξουαλικά απελευθερωμένο group ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αυτό το κομμάτι ως εθνικό ύμνο και μια κόκκινη ελληνική σημαία, ως λάβαρο. Τα κορίτσια θέλουν να βλέπουν τον εαυτό τους ως ηρωίδες, την ίδια ώρα που μερικοί μπορεί να τις χαρακτηρίζουν ως αιθεροβάμονες.


Αυτό το κομμάτι, είναι ένα κόκκινο μανιφέστο, μια ηδονιστική διαμαρτυρία, μια ελληνική αλήτικη προσευχή, το οποίο έχει ως στόχο να ξεμπροστιάσει και να γελοιοποιήσει ακραία εθνικιστικά πολιτικά κόμματα, όπως η «Χρυσή Αυγή».


«Το περασμένο καλοκαίρι, παρακολουθούσα βίντεο της Χρυσής Αυγής – ενός νεοναζιστικού πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα. Τους βρήκα απελπιστικά γραφικούς, σε σημείο που η τραγωδία του θεάματος, καταντά μια βαρετή κωμωδία που παρακολουθείς στο σινεμά. Όταν επισκέφθηκα τη Μύκονο για διακοπές, οραματιζόμουν συνεχώς μια Κόκκινη Ελληνική Σημαία, η οποία θα γινόταν το βασικό σύμβολο αυτής της διαμαρτυρίας», αναφέρει σε δηλώσεις της, η Krista Papista.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΕΣΥ Σ’ ΕΣΕΝΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ»



Η Ελένη Μιαρίτη, είναι η αρχηγός αυτής της συμμορίας, η οποία ήταν υποψήφια για τον τίτλο της Miss Ελλάς το 2011 – και 6 χρόνια μετά έγινε ηθοποιός στο Λονδίνο και εκπροσωπεί την Κόκκινη Ελληνική Σημαία για το «AMAN AMAN».

 

Directed & produced by Krista Papista

Director of photography: Lorena Pages


Costume designer: Steven Noble


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ