Μπήκαμε στην κουζίνα των McDonalds [και μάθαμε πολλά]

Κατά καιρούς όλοι έχουμε διαβάσει ή ακούσει ιστορίες που αφορούν σε γνωστές αλυσίδες εστιατορίων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Παναγιώτης Λοϊζίδης



Είναι σαν ένας αστικός μύθος, ο οποίος συνήθως συνοδεύει κάθε μεγάλη αλυσίδα που γνωρίζει επιτυχία. Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων McDonalds με αφορμή τα 2Οα γενέθλια της, αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της και να αποκαλύψει στο κοινό κάποια από τα «μυστικά» της.

Σε μια από αυτές τις συναντήσεις, βρεθήκαμε κι εμείς για να ανακαλύψουμε ποιο είναι τελικά το μυστικό της ιδιαίτερης γεύσης του μενού του παγκόσμιου brand, αλλά για να μάθουμε τα πάντα για τους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται, τόσο σε ζητήματα ποιότητας υλικών, ασφάλειας φαγητού, προμηθευτών και άλλες πολύ χρήσιμες πληροφορίες. 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ MC DONALD’S ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1997



Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών, τυριά, αυγά, λαχανικά, είναι επιλεγμένα με τη μεγαλύτερη φροντίδα, από εγκεκριμένους προμηθευτές, προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλότερη ποιότητα φαγητού. «Σερβίρουμε μόνο φαγητά και ροφήματα που ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια ασφάλειας που έχουμε και συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με προμηθευτές που μοιράζονται τις αξίες και τη φιλοσοφία μας. Από τη διαδικασία παραγωγής τους, μέχρι τη χρήση και την πώλησή τους, τα συστατικά μας επιδέχονται τους πιο αυστηρούς ελέγχους από ανεξάρτητους ελεγκτές», αναφέρει η υπεύθυνη της ξενάγησης.  


Τακτικοί έλεγχοι γίνονται σε όλα τα στάδια, όπως της παραγωγής από τις φάρμες, στις εγκαταστάσεις παραγωγής, στα κέντρα διανομής καθώς και σε όλα τα εστιατόρια McDonalds στην Κύπρο. Η κάθε λεπτομέρεια παραγωγής, μεταφοράς, παράδοσης και προετοιμασίας ελέγχεται διεξοδικά.


«Το σύνολο του προσωπικού μας συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης ασφάλειας και ποιότητας ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουν και ακολουθούν τις υψηλότερες και πιο σύγχρονες διαδικασίες ποιότητας και ασφάλειας. Στα McDonald’s™ ακολουθούμε αυστηρά όλα τα βήματα ασφάλειας και πραγματοποιούμε ξαφνικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα εστιατόριά μας  συμμορφώνονται με τους υπάρχοντες κανονισμούς», συνεχίζει.

 



Στα McDonald’s™, δεν μένουν όμως στον αυστηρό έλεγχο των προϊόντων τους, αλλά προβαίνουν και σε αυστηρούς ελέγχους της ασφάλειας και της υγιεινής των ζώων. «Αποτελεί προτεραιότητα για τα McDonald’s™ η καλή μεταχείριση των ζώων και υπάρχουν προκαθορισμένοι τεχνικοί κανόνες όσον αφορά στις συνθήκες μεταφοράς, εκτροφής αλλά και θανάτωσής τους. Επιπρόσθετα, όλα τα σφαγεία αγελάδων, γουρουνιών και κοτόπουλων που προμηθεύουν τα McDonald’s υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ανεξάρτητους ελέγχους υγιεινής και ασφάλειας, που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο».


Στο πλαίσιο μιας πιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, η εταιρεία προχώρησε σε μείωση ποσότητας αλατιού στα McNuggets (14%), ενώ τερμάτισε τη χρήση αλατιού στο Fillet-O-Fish


Το βοδινό που χρησιμοποιείται, εισάγεται από ευρωπαϊκά εγκεκριμένα σφαγεία και εκτροφεία τα οποία πρέπει να ανταποκρίνονται στα υψηλά ζητούμενα ασφάλειας, ποιότητας και υγιεινής που υπαγορεύουν οι κανονισμοί των McDonald’s. Το κάθε κιβώτιο που περιλαμβάνει μπιφτέκια βοδινού και παραδίδεται στα εστιατόριά, έχει το δικό του μοναδικό κωδικό, ο οποίος επιτρέπει τον εντοπισμό του εκτροφείου, του σφαγείου και του εργοστασίου παραγωγής του εκάστοτε προϊόντος.

Όσον αφορά το κρέας πουλερικών, αυτό ποικίλλει αναλόγως το προϊόν. Στα McDonalds θα φας μόνο στήθος κοτόπουλο ή πόδι ή ένα συνδυασμό των δύο (εξαιρουμένων των φτερούγων κοτόπουλου). Η ίδια διαδικασία ποιότητας, χρησιμοποιείται και στις επιλογές από ψάρι που διαθέτουν τα εστιατόρια.

 

Υπάρχει και το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής

«Οι πελάτες μας, εξέφρασαν την επιθυμία να ακολουθήσουν ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής για τους εαυτούς τους και για τις οικογένειές τους. Εμείς ακούσαμε. Αυτός είναι ο λόγος που εντατικοποιήσαμε τις προσπάθειές μας έτσι ώστε να σερβίρουμε φαγητό που παρέχει όλες τις διατροφικές επιλογές που επιθυμούν και τους κάνουν να νιώθουν σίγουροι για το φαγητό που καταναλώνουν».

Στο πλαίσιο μιας πιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, η εταιρεία προχώρησε σε μείωση ποσότητας αλατιού στα McNuggets (14%), ενώ τερμάτισε τη χρήση αλατιού στο Fillet-O-Fish, ενώ πλέον μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο γεύμα των παιδιών Happy Meal, με τη συνοδεία σαλάτας, νερού και χυμών φρούτων.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ MC DONALD’S ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1997



«Παρέχουμε όλες τις διατροφικές πληροφορίες που χρειάζεστε, προκειμένου να πάρετε την πιο σωστή απόφαση για εσάς και τις οικογένειές σας, στην ιστοσελίδα και στα εστιατόρια μας. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε και στο μέλλον τις πιο εύγευστες επιλογές. Ο στόχος μας είναι κοινός με το δικό σας: να διασφαλίσουμε ότι νιώθετε καλά και ασφαλείς να καταναλώνετε το φαγητό που αγαπάτε εσείς και η οικογένειά σας.

Αν θέλεις κι εσύ να μπεις στη κουζίνα των εστιατορίων και να δεις από πρώτο χέρι τον τρόπο παρασκευής των γευμάτων και παράλληλα τις υψηλές προδιαγραφές  υγιεινής, ασφάλειας και καθαριότητας που ακολουθούνται, το  πρόγραμμα «Open Door», είναι η ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά τον τρόπο αποθήκευσης και προετοιμασίας του φαγητού και να μάθετε για όλες τις σύγχρονες διαδικασίες. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ