Τι κάνουμε αν βρούμε κλειδωμένο ζώο σε αυτοκίνητο το καλοκαίρι;

«Βγάλτε φωτογραφία το ζώο και το αυτοκίνητο, αν υπάρχει και κάποιος άλλος μαζί σας πείτε του να κρατάει δίπλα την ένδειξη της θερμοκρασίας τη συγκεκριμένη ώρα και έπειτα μπορείτε να σπάσετε το τζάμι του αυτοκινήτου για να ελευθερώσετε το ζώο. Δεν θα έχετε καμία νομική κύρωση από την αστυνομία και η αστυνομία θα έχει αποδεικτικά στοιχεία για όσα συνέβησαν. Παρακαλώ όπως αντιγράψετε και κοινοποιήσετε αυτό το ποστ στον τοίχο σας για να αποτρέψουμε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις. Έρχεται καλοκαίρι, μην αφήνετε τα ζώα να υποφέρουν».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό το κείμενο –γραμμένο στα αγγλικά – κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στα social media παρακινώντας τον κόσμο στις πιο πάνω ενέργειες, επικαλούμενο μάλιστα την αστυνομία για να το κάνει πιο πειστικό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομία Κύπρου οι ίδιοι μας ξεκαθάρισαν πως η Αστυνομία δεν προβαίνει ποτέ σε τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε πρόκειται ποτέ να δώσει οδηγία σε πολίτες να καταστρέψουν ξένη ιδιωτική περιουσία.

Αν κάποιος αντιληφθεί ή γίνει μάρτυρας κακοποίησης ζώου, αυτό που οφείλει να κάνει είναι να επικοινωνήσει άμεσα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ή τις υπηρεσίες του Δήμου ή με την Γραμμή του Πολίτη και να ενημερώσει για το περιστατικό.

Έπειτα οι Αρχές θα αναλάβουν δράση ενημερώνοντας τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και ακολούθως θα προχωρήσουν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σίγουρα πάντως αν κάποιος κάνει ζημιά σε ξένη περιουσία, θα δεχτεί κυρώσεις, άσχετα από την αιτία που τον οδήγησε εκεί.

 

Αυτούσια η ανάρτηση

«The Police are now saying if you see a dog locked in a car in hot weather, take a picture of the dog and the car. If someone is with you, get them to bring up the weather for your area on their phone so you can screen shot the temp, then break the car window. This way, you will not be charged with criminal damage and it gives the police photo evidence to take the dog owners to court.

Can everyone please copy and paste this information to prevent this cruel act from happening? 

Summer is coming!l

Please don't just share this post.

By copying and pasting all YOUR contacts will see it too. If you share someone's status only your mutual friends will see it.

Don't let animals suffer!» 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ