Ο Στέλιος Χατζηκτωρής δημιουργεί μουσική στη Γερμανία [και βραβεύεται]

«Η χορωδία αποτελείται από άτομα που έχουν κοινή αγάπη και στόχους για την χορωδιακή μουσική. Τα μέλη της χορωδίας επενδύουν σημαντικό μέρος από τον ελεύθερο τους χρόνο σε καθημερινή βάση για την πρόοδο και εκμάθηση των κομματιών τους», αναφέρει μεταξύ άλλων για το δικό του «παιδί», ο Κύπριος μαέστρος Στέλιος Χατζηκτωρής.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Στέλιος από το 2010 που δημιούργησε τη χορωδία «HXOS Chor Berlin e.V» και την επάνδρωσε με εραστές της τέχνης, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη χορωδιακή μουσική σκηνή του Βερολίνου, συμμετέχοντας σε διάφορα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ της χώρας, κονσέρτα εκκλησιών, τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, συνεργάστηκαν με το μουσικό πανεπιστήμιο του Βερολίνου στα πλαίσια της παραγωγή της Όπερας «Die lustige Weiber von Windsor» όπως και σε διεθνείς διαγωνισμούς χορωδιών.

Το 2016 ο μαέστρος συμμετείχε με τη χορωδία του στον διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό και φεστιβάλ στη Στουτγκάρδη και βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Μουσική Αναγέννηση» και έπειτα με το 3ο βραβείο στη ρομαντική μουσική.

Φέτος η «HXOS Chor Berlin e.V» μαζί με τον μαέστρο της, συμμετείχαν ξανά σε διεθνή διαγωνισμό και φεστιβάλ χορωδιών στη Λιμπουργκ της Γερμανίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Μαΐου αποσπώντας ένα χρυσό βραβείο όπως και δύο ειδικά βραβεία για την καλύτερη εκτέλεση του υποχρεωτικού κομματιού για τον καλύτερο μαέστρο Στέλιο Χατζηκτωρή.

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 200 χορωδίες και 6000 χορωδοί από Αμερική, Ρωσία, Ουκρανία, Φιλιππίνες, Μπανγκόκ, Κόστα Ρίκα και Γερμανία.



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ