Οι πρώτοι Κύπριοι DJs που ανέβηκαν στη σκηνή του Tomorrowland

Αν τυχόν δεν γνωρίζεις τι είναι το Tomorrowland, μάθε πως αποτελεί ίσως το πιο δυνατό φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο, πως πραγματοποιείται στο Βέλγιο και πως κάθε χρόνο, από το 2005 που ξεκίνησε, φιλοξενεί μερικούς από τους πιο γνωστούς DJs της παγκόσμιας σκηνής, προσελκύοντας μάλιστα χιλιάδες θεατές που θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

 


Article featured image
Article featured image

Armin van Buuren, David Guetta, Ferry Corsten, Bob Sinclar και άλλοι, είναι μερικά από τα ονόματα που ανέβηκαν κατά καιρούς σε μια από τις (πολλές) σκηνές του Tomorrowland και έκαναν τον κόσμο να παραληρεί στους ήχους τους. Μάλιστα, το 2015 ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στη λίστα του DJ Mag με τα «Best-loved festivals».

Κάπου εκεί, ανάμεσα σε αυτά τα μεγαθήρια της ηλεκτρονικής μουσικής, είχαν την τύχη να βιώσουν τη μαγική και πολύ σημαντική εμπειρία του Tomorrowland, οι Κύπριοι παραγωγοί και DJs, Mad M.A.C, κατά κόσμον Alex και Chris.

Τα δύο αδέλφια με καταγωγή από Κύπρο, τον Ιούλιο του 2016 επιλέγηκαν μαζί με το ελληνικό δίδυμο των Playmen να παρουσιάσουν το δικό τους DJ set στη σκηνή του Tomorowland και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, «το συναίσθημα του να παίζεις τη μουσική σου μπροστά από τόσες χιλιάδες κόσμο δεν περιγράφεται με λόγια».

Φέτος, με την ίδια σύνθεση, Mad M.A.C. και Playmen, επιδιώκουν να επαναλάβουν την επιτυχία στη σκηνή του Tomorrowland, τη δεύτερη εβδομάδα διεξαγωγής του (29 Ιουλίου) και με αυτή τη σπουδαί αφορμή η CITY προσπάθησε να γνωρίσει λίγο καλύτερα τους «τρελούς» Κύπριους, μέσα από μια γρήγορη κουβέντα.


Κάποιες από τις επιρροές μας προέρχονται από καλλιτέχνες όπως Daft Punk, EMINEM, Eric Prydz, David Guetta, Armin Van Buuren, Notorious B.I.G., 2Pac, αλλά και Dimitri Vegas & Like Mike.


Βίντεο από την περσινή, πρώτη εμφάνιση στο Tomorrowland 2016

 



Πώς εξαργυρώνεται μια συμμετοχή σε φεστιβάλ όπως το Tomorrowland;

Βοηθάει πολύ για τον κόσμο που δεν μας έχει ακούσει, να μας γνωρίσει για πρώτη φορά και να μας αναζητήσει. Επίσης, είναι ένα από τα πιο υπέροχα συναισθήματα το να παίζουμε σε ένα φεστιβάλ που κάποτε μόνο ονειρευόμασταν.



 

Είχατε παίξει και πέρσι. Τι άλλαξε αμέσως μετά τη συμμετοχή σας; Πόσο ανέβηκαν οι μετοχές σας;

Υπάρχουν στον χώρο μας κάθε λογής άνθρωποι. Μέσα σ’ αυτούς τυχαίνει να υπάρχουν και κάποιοι αρκετά καλοί. Μέσω αυτής της ευκαιρίας που μας δόθηκε πέρσι, γνωρίσαμε μερικά από αυτά τα άτομα, γεγονός που στην πορεία συνέβαλε στην συνέχιση μιας σταθερά ανοδικής πορείας και μεγαλύτερης αποδοχής από το κοινό.


Σημαντικό είναι και το vibe που δίνεις στον κόσμο. Είναι το ίδιο όπως όταν βρεθείς σε μια απλή συζήτηση. Μπορεί να λες τα πιο ενδιαφέροντα νέα, αν όμως δεν τα παρουσιάζεις με τον σωστό τρόπο, οι συνομιλητές σου είναι πολύ πιθανό να χάσουν το ενδιαφέρον τους.



Πώς είναι το αίσθημα να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο;

Είναι κάτι το οποίο δύσκολα εξηγείται, υπάρχει πραγματικά μια μαγεία εκείνη τη στιγμή. Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά, είναι ότι όλα αυτά που συμβαίνουν πάνω στη σκηνή, είναι η κινητήριος δύναμη που μας δίνει ώθηση και πάθος για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε με αγάπη και όρεξη.

 

Τι πρέπει να κάνεις σ’ εκείνο το διάστημα που είσαι στα decks του Tomorrowland για να κερδίσεις την προσοχή των χιλιάδων που σε παρακολουθούν;

Οπωσδήποτε πρέπει το σετ σου να απαρτίζεται από δυνατά tracks. Εξίσου σημαντικό είναι και το vibe που δίνεις στον κόσμο. Είναι το ίδιο όπως όταν βρεθείς σε μια απλή συζήτηση, μπορεί να λες τα πιο ενδιαφέροντα νέα αν όμως δεν τα παρουσιάζεις με τον σωστό τρόπο, οι συνομιλητές σου είναι πολύ πιθανό να χάσουν το ενδιαφέρον τους.

 

Ποια λάθη είναι ασυγχώρητα σε τέτοιες διοργανώσεις;

Η κακή προετοιμασία θεωρώ ότι είναι ο νούμερο ένας παράγοντας. Σαφώς υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν λάθη, ένας έμπειρος DJ όμως έχει τη δυνατότητα να επανέλθει γρήγορα και να τα διορθώσει. Είμαστε πιστοί στην καλή οργάνωση και στην τακτική προπόνηση, αφού πλέον λόγω εμπειρίας ξέρουμε.


Μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε επάγγελμα.


Τι μουσική παίζετε; Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας;

Παρότι ακούμε τα πάντα, ο ήχος που μας αρέσει να βγάζουμε στα σετ μας είναι high voltage. Κυρίως στις εμφανίσεις μας παίζουμε electro house, progressive house, big room, trap.

 

Επιρροές;

Κάποιες από τις επιρροές μας προέρχονται από καλλιτέχνες όπως Dimitri Vegas & Like Mike, Daft Punk, EMINEM, Eric Prydz, David Guetta, Armin Van Buuren, Notorious B.I.G., 2Pac.

 



 

Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία-κατάκτησή σας ως δίδυμο;

Ότι μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε επάγγελμα.

 

Στόχος ζωής;

Είναι μια δαιδαλώδης ερώτηση με πολλαπλές απαντήσεις. Αλλά, αν πρέπει να σου δώσουμε μια απάντηση, θα ήταν να μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους γύρω μας ευτυχισμένους.

 

Στην Κύπρο πότε θα έρθετε;

Αυτό είναι κάτι το οποίο επιδιώκουμε εδώ και χρόνια να κάνουμε. Λόγω οικογένειας, υπάρχει μια ιδιαίτερη αγάπη για την Κύπρο. Θέλουμε να είμαστε εκεί το καλοκαίρι του ’17 και οι πιθανότητες να έρθουμε τον Αύγουστο είναι πολύ ευνοϊκές.

 



 

Ποια είναι ακριβώς η σχέση σας με την Κύπρο;

Κατά το ήμισυ είμαστε Κύπριοι από τη μητέρα μας, η οποία κατάγεται από το νησί. Έχουμε μεγάλη οικογένεια και πολλούς φίλους που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

 

Έχετε άποψη για την ηλεκτρονική μουσική σκηνή στο νησί;

Παρότι δεν επισκεφθήκαμε την Κύπρο πολλές φορές, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει ένας δυνατός πυρήνας από λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής στο νησί. Είναι ένας κύκλος που μεγαλώνει σταθερά και όλο και περισσότεροι γίνονται fan της. Γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους.

 



Για όλες τις πληροφορίες και το line up του Tomorrowland 2017, πάτησε ΕΔΩ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ-ΚΛΕΙΔΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ FAN ΤΟΥ TOMORROWLAND


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ