Το μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι του Κυριάκου Τσιηφτέ με τη Vespa μόλις ξεκίνησε

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου το πρώτο μέρος του πανευρωπαϊκού ταξιδιού Vesp❤ssion Tour που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Τσιηφτές από το «Vespa for life Cyprus», οδηγώντας μια Vespa Gts250, με την είσοδο του στη Βουλγαρία!

 


Article featured image
Article featured image

Το Vesp❤ssion Tour άρχισε στις 26 Μαΐου από τη Χερσόνησο Ηρακλείου με την 8η Παγκρήτια Συνάντηση Βέσπα και ακολούθως από Αθήνα σε Σέρρες, περνώντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από το Προμαχώνα, καλύπτοντας ήδη τα πρώτα 1,200 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Το ταξίδι περιλαμβάνει οδήγηση σε περιφερειακούς δρόμους και πρώην εθνικές οδούς, με χαρακτηριστικό τις πολυάριθμες συναντήσεις με λέσχες και άλλους λάτρεις των Ιταλίδων καλλονών που έκλεισαν ήδη το 2016 τα εβδομήντα τους γενέθλια!

 

8η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΣΠΑ, 26-28 Μαΐου!

Η συμμετοχή του «Vespa for life Cyprus» περιλάμβανε δύο πληρώματα, των Κυριάκου Τσιηφτέ και Μιχάλη Χατζηγεωργίου, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν κατά κύριο λόγο οι δύο μεγάλες τοπικές λέσχες των Χανίων και του Ηρακλείου, που ήταν και η διοργανώτρια Λέσχη. Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Star Beach, ένα καλά οργανωμένο πολυχώρο με κολυμβητικές δεξαμενές, μουσικές σκηνές, μπαράκια και εστιατόρια, που δίνει τη δυνατότητα χαλάρωσης και διασκέδασης ψηλούς επιπέδου. Η όλη διοργάνωση αφορούσε ένα μείγμα ψυχαγωγίας και γνωριμίας με τις ομορφιές, αρχαιότητες και ιστορικά μέρη της περιοχής. Είναι εκπληκτικό, όπως αναφέρει ο Κυριάκος, η δομή της τουριστικής περιοχής της Χερσονήσου, με τις ατελείωτες παραλίες της αλλά και τα αμέτρητα ταβερνάκια, καφετέριες και εστιατόρια που αναπτύσσονται στο παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας ένα απέραντο σημείο ομορφιάς και εναλλαγής γεύσεων, μουσικών και χρωμάτων!

 



 

Ο παρατεταμένος βροχερός καιρός των ημερών δεν χάλασε τα πλάνα της Λέσχης Βέσπα Ηρακλείου για την πραγματοποίηση της εκδρομής στην ενδοχώρα, και συγκερασμό γραφικά χωριά του Μοχό και Αβδού. Η απλότητα των κατοίκων με την απέραντη φιλοξενία τους και σεβασμό προς τους επισκέπτες, είναι αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο, σημειώνει ο Κυριάκος. Στο Μοχό η κεντρική πλατεία περιβάλλεται από τα παραδοσιακά ταβερνάκια, ενώ μια επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μοχού θα σας εντυπωσίασει για τα μοναδικά εκθέματα του.

 

Η Αβδού είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση, πως μπορεί ένα μικρό χωριό να προσελκύσει επισκέπτες χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, εκτός από την επιμελή καταγραφή της χρήσης του κάθε κτηρίου κατά το προηγούμενο αιώνα! Τα παλιά και εγκατελειμμένα μικρά μαγαζάκια έχουν σημανθεί με σύγχρονες πινακίδες με τη χρήση, περίοδο και στοιχεία του εκάστοτε ιδιοκτήτη, δημιουργώντας ένα υπαίθριο παιχνίδι ανάμεσα στους επισκέπτες για εντοπισμό της πιο ενδιαφέρουσας επιγραφής!

 

 

ΑΘΗΝΑ - ΣΕΡΡΕΣ

Η βασική διαδρομή του Vesp❤️ssion Tour άρχισε από την Αθήνα στις 2 Ιουνίου, όπου ο Κυριάκος σιγά σιγά και βάση του προγράμματός του πέρασε από Θήβα, Καμένα Βούρλα, Λουτρά Υπάτης, Λαμία, Λάρισα, Πλαταμώνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Διαδρομές, όπως τις χαρακτηρίζει ο Κυριάκος, που σου κόβουν την ανάσα με τις μεταβολές χρωμάτων και μυρωδιών, υψομετρικής διαφοράς και βλάστησης, αλλά και θερμοκρασίας! Σε αρκετά σημαία, όπως στα Τέμπη, Λουτρά Υπάτης και Λίμνης Αλιάκμονα ήδη το μυαλό ξεφεύγει…. Παρόλο του κουραστικού ταξιδιού, ειδικότερα λόγω των ψηλών για την περίοδο θερμοκρασιών, είναι αρκετό να πιεις ένα απίστευτο τσίπουρο στον κ. Ηλία (Ξενοδοχείο Άνοιξη) στα Λουτρά Υπάτης ή ένα κρασάκι με το βλέμμα στη λίμνη του Αλιάκμονα για να γνωρίσεις την πραγματική έννοια της ευτυχίας και πλήρους χαλάρωσης.

 



 

Το Vesp❤ssion Tour όμως, δεν είναι μια διαδρομή αποκλειστική ψυχαγωγίας, αλλά περιλαμβάνει πολυάριθμες συναντήσεις με τοπικές λέσχες και λάτρεις των Βέσπα από τις πόλεις που περνά! Όπως ενδεικτικά δηλώνει ο Κυριάκος, ήδη το ταξίδι αυτό έχει αγκαλιαστεί από αρκετές τοπικές λέσχες των Βέσπα, όπως του Πειραιά, Αθήνας, Λαμίας, Βέροιας, Θεσσαλονίκης καθώς και τη Λέσχη Κλασσική Μοτοσυκλέτας και Ιστορικής Βέσπας Λάρισας. «Η αγάπη που έχω πιάσει αυτές τις μέρες είναι πραγματικά απέραντη, δίνοντας μου ακόμα ένα κίνητρο επιβεβαίωσης για τους λόγους που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές, οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται ακόμα πιο ανθρώπινες και αδελφικές, με μόνο κίνητρο την κοινή αγάπη προς τη βέσπα!».

 

Τις επόμενες μέρες το Vesp❤ssion Tour συνεχίζει προς Βουλγαρία και Σερβία για το 1st SERBIA VESPA DAYS, στο Ζλαντιπορ, από 9-11 Ιουνίου!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ