H Κύπρος έχει πλέον «δικό» της βουλευτή στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Την πήραμε, την πήραμε... την έδρα!

 


Article featured image
Article featured image

Όχι ακριβώς εμείς, αλλά δεν μπορούμε να μην νιώσουμε μια εθνική ικανοποίηση για την εκλογή Κύπριου Βουλευτή στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου τελείωσαν,  με τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα για τους Συντηρητικούς αφού έχασαν την αυτοδυναμία τους, κερδίζοντας οριακά τις εκλογές οριακά.

Οι Εργατικοί εντούτοις κατάφεραν να ανέβουν κερδίζοντας έδαφος, με τον Κύπριο δικηγόρο Πάμπο Χαραλάμπους να κερδίζει μια έδρα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους, παιδί μεταναστών με καταγωγή από τη Λεμεσό, μεγάλωσε στο Βόρειο Λονδίνο στην Enfield Southgate, την περιφέρεια με τον μεγαλύτερο κυπριακό πληθυσμό στη χώρα και έμαθε πολύ καλά ελληνικά όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τα σχολεία της παροικίας, στα οποία φοίτησε.

Δικηγόρος στο επάγγελμα ο Πάμπος Χαραλάμπους, εξελέγη με το κόμμα των Εργατικών και είναι ο μοναδικός Βρετανοκύπριος υποψήφιος που καταλαμβάνει έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, με 24.989 ψήφους (51,7%) έναντι 20.634 (42,7%) του επί σειρά ετών βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Μπάροους.

 

*Φωτογραφία από politis.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ