Μιας και γίνεται λόγος για «βιασμό» των περιοχών NATURA...

Η λέξη NATURA μπήκε και πάλι στο λεξιλόγιό μας τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή κάποιες αντιδράσεις σε σχέση με τη διοργάνωση των δύο συναυλιών στην Πέτρα του Ρωμιού.

 


Article featured image
Article featured image

Η ανησυχία πηγάζει από την ενδεχόμενη ρύπανση της θάλασσας, την πίεση που θα ασκηθεί από τους επισκέπτες (γύρω στα 1000 άτομα σε κάθε μια από τις συναυλίες της Αρβανιτάκη και του Bregovic), ενώ γίνεται λόγος και για το κακό timing αφού η παρούσα περίοδος αποτελεί το μέσο της περιόδου φωλεοποίησης του πουλιού φαλκόνι της Ελεονόρας (διάβασε σχετικά εδώ).

Και ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στα δυτικά του νησιού, ξαφνικά ο Λειτουργός του Τμήματος Δασών και ειδικός σε περιβαλλοντικά θέματα, Χάρης Νικολάου, μας κάνει να κοιτάξουμε στα ανατολικά!



Ο Χάρης ανήρτησε 20 φωτογραφίες στο Facebook συνοδεύοντάς τις με το παρακάτω σχόλιο:

Μιας και γίνεται λόγος για βιασμό των περιοχών NATURA, απολαύστε την κατάντια της λίμνης Παραλιμνίου, σήμερα, 3/8/2017… Τη μία από τις δύο σημαντικότερες περιοχές του ενδημικού νερόφιδου και από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους του νησιού μας... Μερικά μέτρα παρακάτω, επενδύουμε σε τεχνητές παραλίες, ομπρέλες, κρεβατάκια... ΖΗΤΩ το τουριστικό προϊόν!!! (Οι φωτογραφίες αποτελούν ελάχιστο δείγμα της κατάστασης).

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ