Πόση τέχνη χωράει μέσα σε μια φωτογραφία;

Πόση τέχνη χωράει σε μια φωτογραφία που «τραβήχτηκε» από ένα κινητό τηλέφωνο; Μπορεί κάποιος να θεωρήσει τις φωτογραφίες από κινητό τηλέφωνο καλλιτεχνικές; Έχουν θέση σε μια γκαλερί; Έχουν το δικαίωμα να τυπωθούν και να εκτεθούν στο κοινό; Τι είναι αυτό που κάνει τόσο δημοφιλές το ινσταγκραμ; Γιατί όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με την φωτογραφία; Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά ερωτήματα που απασχολούν τον φωτογράφο Άντρο Ευσταθίου.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ευσταθίου παρουσιάζει για 2η συνεχόμενη χρόνια την σειρά του από φωτογραφικά instaντανέ, τα οποία τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πέρσι, τέτοιο καιρό, ο Ευσταθίου αποφάσισε να εκθέσει για 1η φορά τα αγαπημένα του instaντανέ, τυπώνοντάς τα σε χαρτί, χωρίς κάδρα, ακριβώς για να προσδώσει μια ελαφρότητα στην παρουσίαση αλλά και για να αποφύγει τον κλασσικό τρόπο παρουσίασης μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Ο Ευσταθίου χρησιμοποιεί αρκετά το κινητό του τηλέφωνο για να απαθανατίσει την καθημερινότητά του, επειδή ακριβώς μπορεί να το κάνει χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει παντού μαζί του επαγγελματικές κάμερες, οι οποίες εκτός των άλλων είναι αρκετά βαριές και πολλές φορές λειτουργούν αρνητικά στον ψυχισμό των προσώπων που επιλέγει να φωτογραφίσει.

Ο Ευσταθίου θεωρεί την σύγχρονη φωτογραφία ότι πιο «φρέσκο» έχει να επιδείξει ο κόσμος της τέχνης σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα. Ο κόσμος λειτουργεί με την οπτική αλλά και με την πληροφορία. Ο κόσμος φλερτάρει με την αισθητική. Όλα αυτά συνυπάρχουν σε μια φωτογραφία τις περισσότερες φορές. Ίσως αυτός να είναι ένας σοβαρός λόγος που ο κόσμος μαζικά «φλερτάρει» καθημερινά με την φωτογραφία.

Καταληκτικά, ο Ευσταθίου μας παρουσιάζει για 2η συνεχόμενη χρόνια την έκθεση του υπό τον τίτλο «Instaντανέ2», με φωτογραφίες που τράβηξε καθ’ όλη την διάρκεια του 2017, με το κινητό του τηλέφωνο.

Οι φωτογραφίες τυπώνονται σε woodfree χαρτί και θα παρουσιαστούν χωρίς τα κλασσικά κάδρα, όπως και την περσινή χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δίδονται πληροφορίες και τίπς για το πώς μπορείτε να χειρίζεστε το Instagram πιο καλλιτεχνικά και επαγγελματικά.

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017, 20:00.

Διάρκεια έκθεσης: 06 - 21 Οκτωβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 10:30 - 13:00 & 15:00 - 18:00, Σάββατο: 10:00 - 14:00, Κυριακή: κατόπιν ραντεβού.

Πληροφορίες: 99569498.

Email: [email protected]

Website: www.isnotgallery.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ