Ο Εταίρος Αχιλλέας… γυμνός

Μια άλλη ανάγνωση του μύθου του Αχιλλέα, της ταυτότητας, της εικόνας, του έρωτα. 

 


Article featured image
Article featured image

Ο Εταίρος βρίσκει τον Αχιλλέα διχασμένο ανάμεσα στο δράμα και τον ναρκισσισμό, το καθήκον και την ηδονή. Ο ηθοποιός-Αχιλλέας καταγράφεται και καταγράφει, τέμνοντας κάθετα τον χωροχρόνο -τη στιγμή της παράδοσης της περίφημης, όπως περιγράφεται στην Ιλιάδα, ασπίδας του Ηφαίστου- και αυτοτοποθετείται στην καρδιά της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας.

Το γυμνό σώμα του Πατρόκλου, έρμαιο των εντόμων, των ερπετών και των σκυλιών, προκαλεί και προσκαλεί τον Αχιλλέα, μέσα στη φρίκη του πολέμου και το τετελεσμένο του θανάτου, σε έναν αγώνα διεκδίκησης ενός φαινομενικά απλού, ωστόσο θεμελιώδους, δικαιώματος: να θρηνήσει τον αγαπημένο του σύντροφο, τον εταίρο του. 

Χωρίς υπονοούμενα και περιστροφές, ο πρωτότυπος δραματικός μονόλογος πλέκει διαλογικές σχέσεις με την ελληνική ποίηση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συνθέτοντας μια πολυεπίπεδη περφόρμανς, η οποία αποτελεί και ένα αυτοαναφορικό σχόλιο στις ίδιες τις παραστατικές τέχνες και βεβαίως στις σύγχρονες θεωρίες του φύλου.

 

theYard.Residency.18

Residency – θεατρική περφόρμανς, corpoριάλιτι

Εταίρος 


 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεία - Γιώργος Κυριάκου, Σκηνοθεσία - Μάριος Ψαράς, Κείμενο - Αυγή Λίλλη, Καλλιτεχνική επιμέλεια & Video art - Άννα Φωτιάδου, Μουσική - Σταύρος Μακρής , Σχεδιασμός φωτισμού - Ευριπίδης Δίκαιος, Κίνηση - Μιχάλης Αριστείδου, Διεύθυνση φωτογραφίας - Stephan Metzner, Φωτογράφος - Γιώργος Αθανασίου, Έγχορδα - Σπύρος Σπύρου, Βοηθός παραγωγής - Μέλπω Γεωργιάδου, Μέντορας - Κωνσταντίνα PeterΒασισμένο σε μια ιδέα της Αυγής Λίλλη και του Μάριου Ψαρά.

Μια παραγωγή της ομάδας corpoριάλιτι.
[Η παράσταση περιέχει γυμνό]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Λεμεσός: 26 & 27 Ιανουαρίου στο Παλιό Ξυδάδικο

Λευκωσία: 29 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Άρτος

[H παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.18]Έναρξη - 26 & 27.1: ώρα 20:30

29.01: ώρα 19:00 και 20:30

Eισιτήρια - €5

Kρατήσεις – 99 556226

Διάρκεια φιλοξενίας– 8 μέρες


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ