Στο Ζύγι προσπάθησαν να αποτρέψουν εργασίες για το Κέντρο Φιλοξενίας με ένα μονοκάμπινο

Και για την ώρα τα κατάφεραν.

 


Article featured image
Article featured image

Με ένα μονοκάμπινο αυτοκίνητο προσπάθησαν να αποτρέψουν τους υπαλλήλους των Δημοσίων Έργων κάτοικοι Ζυγίου, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου «Χαρίλαου Μιχαήλ», για να καταγράψουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί πριν προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες για τη μετατροπή του χώρου σε Κέντρο Φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών πολιτικών προσφύγων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα γύρω στις 9:00 το πρωί, τεχνικοί - υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων μετέβησαν στο πρώην στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς με στόχο να καταγράψουν τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις και να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ορισμένα από τα κτίρια.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της Κοινότητας Ζυγίου οι οποίοι μετέβησαν στο χώρο και άρχισαν να λογομαχούν μαζί τους.

 



Γύρω στους 40 – 50 κάτοικοι Ζυγίου και της γύρω περιοχής συγκεντρώθηκαν τελικά στο πρώην στρατόπεδο, ενώ άλλοι κάτοικοι μαζεύτηκαν έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό, όπου μετέβησαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε όπως οι υπάλληλοι του Τμήματος σταματήσουν την εργασία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει και να φύγουν από το χώρο.

Περίπου 15 αστυνομικοί του Σταθμού Ζυγίου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας μετέβησαν έξω από το στρατόπεδο και κατάφεραν τελικά να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Γύρω στις 10.30 οι κάτοικοι έφυγαν από την περιοχή, ωστόσο άφησαν έξω από την πύλη του πρώην στρατοπέδου ένα μονοκάμπινο αυτοκίνητο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, με στόχο να αποτρέψουν την είσοδο σε οποιονδήποτε.

Στο χώρο μετέβη και αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ υπό τον εκπρόσωπο Τύπου Γεάδη Γεάδη, ο οποίος συνομίλησε τόσο με τους κατοίκους Ζυγίου όσο και με τους υπαλλήλους του Τμήματος Δημοσίων Εργων.

Για λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι ο κόσμος βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο, η Αστυνομία έκλεισε από τις 09.30 και για μια περίπου ώρα, κομμάτι του δρόμου από την είσοδο της Κοινότητας μέχρι και 100 μέτρα μετά τον Αστυνομικό Σταθμό.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με την Κοινοτάρχη Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ η οποία δεν απάντησε στις κλήσεις μας ενώ από το Κοινοτικό Συμβούλιο μας αναφέρθηκε ότι απουσίαζε από το πρωί.

Η κα. Μιχαήλ απέστειλε στους δημοσιογράφους μήνυμα ότι θα εκδώσει αύριο δελτίο Τύπου για τα γεγονότα.

 

Διαβάστε πιο κάτω τα όσα είχε δηλώσει προ μηνών η Κοινοτάρχης Ζυγίου στη CITY για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας στην περιοχή τους: 

 

Η κοινοτάρχης Ζυγίου, Γεωργία Μιχαήλ, μιλά αποκλειστικά στη CITY



 

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ