«Η συμμετρία αγνοείται» στη έκθεση σύγχρονου κοσμήματος της Ηρώς Κασκάνη

Επιλεγμένα κοσμήματα από τη συνολική δουλειά της και νέες δημιουργίες θα παρουσιάσει η Ηρώ Κασκάνη στην έκθεση με τίτλο «Η συμμετρία αγνοείται» (Symmetry is missing).

 


Article featured image
Article featured image

Η έκθεση φιλοξενείται στον πολυχώρο Γκαράζ, στην παλιά Λευκωσία, από τις 14 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2018.

Η Ηρώ Κασκάνη σπούδασε αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία, όπου παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σχεδιασμού κοσμήματος και εργαστήρια κοσμηματοποιίας. Με την επιστροφή της στην Κύπρο εργάστηκε αρχικά ως αρχιτέκτονας και παράλληλα  δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του σύγχρονου κοσμήματος. Από το 2008 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το κόσμημα. Πέραν των ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Κύπρο, δημιουργίες της Ηρώς Κασκάνη παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις στο εξωτερικό (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Κίνα, Ελλάδα κ.ά.), ενώ έλαβε μέρος και σε διεθνείς διαγωνισμούς. 

 

 

Για τον τίτλο της έκθεσης η Ηρώ Κασκάνη λέει το εξής: «Όποιο κόσμημα κι αν έφτιαχνα, με όποιο υλικό κι αν επέλεγα να πειραματιστώ και σε όλες τις θεματολογίες που με απασχόλησαν όλα αυτά τα χρόνια, η συμμετρία απουσίαζε. Κατ’ ακρίβεια ποτέ δεν την αναζήτησα. Έψαχνα πάντα όλους τους άλλους τρόπους για να δώσω αρμονία στο αποτέλεσμα».

 

Εγκαίνια: 14 Δεκεμβρίου 2018, 19.30

Διάρκεια: 15 – 19 Δεκεμβρίου 2018, 10.00 – 13.00 και 16.00 – 19.00

Χώρος:  Πολυχώρος Γκαράζ, οδός Αμμοχώστου 16 (κοντά στην πύλη Αμμοχώστου)

 

357 99803702

Iro Kaskani at the Space in Between

www.instagram.com/irokaskani

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ένα πλάσμα, που γεννήθηκε την εποχή του Σαίξπηρ, αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας του

Article featured image

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους που είχε χαθεί στον Ατλαντικό πριν από 74 χρόνια

Article featured image

Γιατί οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης αναζητούν απεγνωσμένα παλιά βιβλία