Πώς μπορείς να (την) γλυτώσεις από τους κλέφτες αυτοκινήτων

Ξέρεις, αυτούς που σπάνε διακριτικά το τζάμι και αρπάζουν τη τσάντα που άφησες στην καρέκλα του συνοδηγού.

 


Article featured image
Article featured image

Περιστατικά κλοπής περιουσίας από σταθμευμένα οχήματα παρατηρούνται ανά τακτά διαστήματα, αφού περιουσία που αφήνεται αφύλαχτη εντός των αυτοκινήτων είναι εύκολο να κλαπεί, αναφέρει η Αστυνομία Κύπρου.

Για σκοπούς πρόληψης τέτοιων φαινομένων και επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για αποτροπή των κλοπών από οχήματα, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.

Οι υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν και ως εκ τούτου, οφείλουμε ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το όχημα μας, να παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή περιουσίας από το όχημα μας ή ακόμα και την κλοπή του ιδίου του οχήματος.



Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν.

1. Εντός του οχήματος μας δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε εκτεθειμένα και σε περίοπτη θέση αντικείμενα αξίας, τσάντες, πορτοφόλια, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή άλλα είδη που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή επιτήδειων και να ωθήσουν στην κλοπή τους, καθώς και στην πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, όπως σπάσιμο τζαμιού ή παραβίαση πόρτας του οχήματος.

 

2. Σταθμεύουμε το όχημα μας σε χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο, ενώ επίσης δεν παρακωλύεται η οποιαδήποτε τροχαία κίνηση, ούτε προκαλείται ενόχληση περιοίκων από στάθμευση οχημάτων σε ιδιωτική περιουσία τους.

 

3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι προτιμότερο να σταθμεύουμε το όχημα μας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Αποφεύγουμε τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία.

 

4. Βεβαιωνόμαστε πως έχουμε αφαιρέσει τα κλειδιά του οχήματος, κλειδώνουμε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα του οχήματος μας. Γενικά, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τέτοια περιστατικά κλοπής, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460, αφού αυτό μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των υπόπτων προσώπων, στην εξιχνίαση περιστατικών κλοπής και στην αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

 





ΑΡΘΡΟ: Προσοχή!





 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ