«Είναι λυπηρό η πόλη του καρναβαλιού να καταντά σε αυτό το επίπεδο»

Μια διαφορετική και αιχμηρή τοποθέτηση από ένα άτομο που συμμετείχε στην μεγάλη παρέλαση της Λεμεσού, χθες Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Ποιος είπε ότι τα καρναβάλια είναι μόνο χαρά, διασκέδαση και ξεφάντωμα;

Πραγματοποιήθηκε χθες η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού, της πόλης που είθισται να λέμε γέννησε το καρναβάλι. Ωστόσο, και παρά τις καινοτομίες που εφαρμόστηκαν φέτος, όπως ο περιορισμός των αρμάτων σε 100, αλλά και τη μείωση της διαδρομής της παρέλασης, φαίνεται πως κάποια πράγματα δεν λειτούργησαν σωστά με κάποιους από τους συμμετέχοντες να εκφράζουν έντονα παράπονα για τη διεξαγωγή της παρέλασης.

Η Άντρια Ζίττη, σχολική έφορος του Δήμου Λεμεσού και βετεράνος καρναβαλίστρια ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα κείμενο με το οποίο θίγει όλα τα κακώς κείμενα τα οποία εντόπισε κατά τη χθεσινή παρέλαση, απευθυνόμενη σε όλους τους αρμόδιους.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση: 

«Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα τραγικό μια πόλη σαν την Λεμεσό που γέννησε το καρναβάλι να ‘Καταντά’ σε ένα τέτοιο επίπεδο...γιατί περί κατάντιας πρόκειται... Η ανάρτηση μου αναφέρεται σε ΟΛΟΥΣ τους αξιωματούχους του Δήμου Λεμεσού μηδενός εξαιρουμένου είτε σας κόφτει είτε όχι. 

Αποτελώ κι εγώ μέρος της επαρχίας αυτής και ως απλός πολίτης και καρναβαλιστής από τα 5 μου, αλλά και ως εκλελεγμένο μέλος πλέον σε ένα από τους μεγαλύτερους φορείς αυτού του τόπου, της σχολικής εφορίας του δήμου μου, δικαιούμαι να εκφράσω την ΑΛΗΘΕΙΑ μου. 

● Είναι κατάντια κύριοι διοργανωτές της καρναβαλίστικης παρέλασης να μειώνετε τις συμμετοχές των ομάδων και την απόσταση, αλλά όχι τα άτομα που τις απαρτίζουν και να υπάρχουν ομάδες που αποτελούνται από 2 και 3 χιλιάδες άτομα σε ανεξέλεγκτη κατάσταση με πυρσούς και τα ασθενοφόρα να πηγαινοέρχονται... 

● Είναι επίσης λυπηρό η παρέλαση να ξεκινά κανονικά στις 13:00 το μεσημέρι και να ξεκινούμε από το σημείο αφετηρίας στις 17:30 (λόγω κόσμου), με αποτέλεσμα να φτάνουμε στους ‘επίσημους’ νύχτα και να απουσιάζουν και αυτοί, αλλά και ο κόσμος που στεκόταν από τις 13:00 εκεί με σκοπό να παρακολουθήσει ΟΛΕΣ τις συμμετοχές... 

● Τελειώνοντας να πω πως επειδή εσείς ως αξιωματούχοι και ‘επίσημοι’ του τόπου αυτού βρίσκεστε στις πρώτες συμμετοχές και κάθεστε αρκετά νωρίς στα καθίσματα σας για να απολαύσετε την υπόλοιπη παρέλαση, δεν μπορείτε σε καμιά περίπτωση να μπείτε στη θέση μας και να καταλάβετε τα δίκαια μας και την ταλαιπωρία που μπορεί να υποστούμε με όλο αυτό τον διακανονισμό που συμφωνήσατε...  Κάμετε κάτι πριν να είναι αργά και από γλέντι και χαρά να μετατραπεί σε σκόρπια διαδήλωση...».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ