Δάσκαλος διδάσκει υπολογιστές χωρίς υπολογιστή και γίνεται viral

Όταν η αγάπη για μάθηση και γνώση ξεπερνά κάθε φαινομενικά αξεπέραστο εμπόδιο.

 


Article featured image
Article featured image

Το περιστατικό δημοσίευσε στο προφίλ του ο ίδιος ο δάσκαλος, δύο εβδομάδες τρεις και μόλις διαδόθηκε αυτό που έκανε η ανάρτησή του έγινε αμέσως viral. Ο Ογούρα Κουάντουο, , από την πόλη Κουμάσι της Γκάνας είναι δάσκαλος Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνιών. Ελλείψει, παρόλα αυτά, υπολογιστών στο σχολείο της κοινότητας που διδάσκει, σκέφτηκε ένα ευφάνταστο και πολύ δημιουργικό τρόπο να διδάξει στα παιδιά την ύλη και να τους μεταφέρει τις γνώσεις του. «Κάθε δάσκαλος έχει έναν τρόπο να παρουσιάσει το μάθημά του στους μαθητές του. Αυτός είναι ο τρόπος μου», είπε.

Έχοντας σπουδάσει εικαστικές τέχνες, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του διδάσκοντας με τη δημιουργία ενός εγγράφου του Word, σχεδιάζοντας ένα πλήρες στιγμιότυπο οθόνης στον πίνακα για να το αντιγράψουν και να το μάθουν οι μαθητές του. «Το κάνω για να κατανοήσουν οι μαθητές μου τι διδάσκω. Τουλάχιστον να δώσω μια εικόνα για το τι θα έβλεπαν αν ήταν πίσω από έναν υπολογιστή». Η μέθοδος του φαίνεται να λειτουργεί καλά, καθώς τα παιδιά απολαμβάνουν τα μαθήματά του πολύ και είναι σε θέση να μάθουν αποτελεσματικά. «Βεβαιώνομαι ότι τα καταλαβαίνουν όλα καλά πριν φύγουν από την τάξη», συμπληρώνει.

Η δημοσίευση αυτή προκάλεσε έντονες συζητήσεις στη Γκάνα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι επαίνεσαν τον δάσκαλο για την αφοσίωσή του στους μαθητές του και για τον αυτοσχεδιασμό του, υπήρξε οργή για το λόγο που το έκανε. Γιατί το 2018 τα σχολεία εξακολουθούν να μην διαθέτουν υπολογιστή;

Ο ίδιος πιστεύει ότι τα πράγματα βελτιώνονται σιγά σιγά και δηλώνει: «Η κυβέρνηση είναι χρήσιμη και πιστεύω σε αυτήν, προσπαθούν να βελτιώσουν την ΤΠΕ για τους δασκάλους και τους μαθητές». Ενώ στις μεγάλες πόλεις όπως η Άκκρα και το Κουμάσι, αυτό συμβαίνει, η πρόοδος είναι σαφώς αργή όσον αφορά τις αγροτικές περιοχές.

«Χρειαζόμαστε καλά εξοπλισμένες υποδομές και βοηθήματα διδασκαλίας και μάθησης, καθώς και μια κυβέρνηση που να έχει την εκπαίδευση στην καρδιά της». Δεδομένου ότι η δημοσίευσή του έγινε γνωστή, ο δάσκαλος έλαβε προσφορές δωρεών για φορητούς υπολογιστές και προτζέκτορες, κάτι που είναι εξαιρετικό για τα παιδιά και το σχολείο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ