Σκιέρ εκτοξεύονται στον αέρα από «τρελαμένο» τελεφερίκ [βίντεο]

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media ακούγονται οι κραυγές από τους έντρομους σκιέρ αλλά και από τους αυτόπτες μάρτυρες.

 


Article featured image
Article featured image

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα αναβατόριο (τελεφερίκ) που μετέφερε σκιέρ στον χιονοδρομικό σταθμό Γκουνταούρι, στη Γεωργία, υπέστη βλάβη και άρχισε να «εκτοξεύει» τους άτυχους επιβάτες του στον αέρα.

Αντί να ανεβαίνουν προς τα επάνω, τα καθίσματα του τελεφερίκ άρχισαν να κινούνται με την όπισθεν, με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πέφτουν στο χιόνι. Κάποιοι πρόλαβαν να πηδήξουν μόνοι τους και να προσγειωθούν ομαλότερα.

Το ατύχημα προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας Ντμίτρι Κουμσισβίλι. Το Υπουργείο Εσωτερικών διέταξε έρευνα για παραβίαση των κανονισμών ασφάλειας στο χιονοδρομικό κέντρο.

 Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Νταβίντ Σεργκέγενσκο διαβεβαίωσε ότι οι τουρίστες που κατάγονταν από τη Γεωργία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και την Ουκρανία, δεν φέρουν σοβαρά τραύματα. Δύο από αυτούς, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος από τη Σουηδία, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Τιφλίδας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ