Έρχονται (ακόμη) περισσότερη σκόνη και 35άρια

Ετοιμάστε τις καμήλες και τα μαγιό για παραλία.

 


Article featured image
Article featured image

Καθόλου ευχάριστα τα νέα του καιρού για τις επόμενες ημέρες, αφού σύμφωνα με το kitasweather και τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, αναμένεται ιδιαίτερα υψηλό κύμα σκόνης στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες.

Αποκομμένη ψυχρή λίμνη και βαθύ βαρομετρικό στην κεντρική Μεσόγειο εκτοπίζει πολύ θερμές αέριες μάζες από τη βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας, ενώ την ίδια ώρα ευνοείται μεταφορά πυκνής σκόνης

Σήμερα Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από περίπου 5 μέχρι 11 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θυμίζει μήνα Μάιο. Οι πιο μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασίας αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και δυτικά τμήματα του νησιού.

Τα επίπεδα σκόνης θα είναι πολύ αυξημένα στα χαμηλά στρώματα της τροπόσφαιρας, αλλά κοντά στην επιφάνεια της γης η σκόνη θα είναι πιο αραιή λόγω του ανατολικού ρεύματος αέρα που πνέει στην περιοχή μας. Τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά.

Απόψε και αύριο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από πολύ θερμές αέριες μάζες με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από περίπου 7 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θυμίζοντας αρχές Ιουνίου.

Τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού και στα ημιορεινά η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως και 33-35 βαθμούς Κελσίου. Τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να είναι πολύ πυκνά, σε σημείο που η ορατότητα θα είναι κατά διαστήματα μειωμένη. Τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά.

Από το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας ενισχυμένο πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα όπου σταδιακά αναμένεται να εκτοπίσει τις πολύ θερμές, για την εποχή, αέριες μάζες.

Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή αισθητή πτώση αρχικά στα ορεινά/ημιορεινά το βράδυ της Παρασκευής και σταδιακά κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αισθητή πτώση αναμένεται και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στα ορεινά/ημιορεινά η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμαίνεται από 1 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω της κανονικής. Τα επίπεδα σκόνης το Σαββάτο παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας.

Το Σάββατο ενισχύεται το δυτικό ρεύμα αέρα και στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια και στα προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ με ριπές έως 8-9 μποφόρ, χωρίς να αποκλείονται και παροδικά ριπές έως και 10 μποφόρ.

Η πιθανότητα για τοπικές βροχές το Σάββατο κυμαίνεται από 25 έως 50% με τις πιο μεγάλες πιθανότητες να είναι συγκεντρωμένες στο δυτικό μισό του νησιού, ορεινά/ημιορεινά και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού.

Τα επίπεδα σκόνης στο διάστημα Παρασκευής-Σαββάτου αναμένεται να είναι τα υψηλότερα των τελευταίων 2,5 χρόνων, μετά το Σεπτέμβρη του 2015.

  

Αναλυτικά η πρόβλεψη από το kitasweather

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα φτάνουν κατά διαστήματα τα υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 20 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 7-14 βαθμούς Kελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30-33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28 έως 31 στα δυτικά παράλια και ημιορεινά, 25 έως 28 στα υπόλοιπα παράλια, 28 έως 35 στα ημιορεινά και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα φτάνουν κατά διαστήματα τα υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και τις αυγινές ώρες μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας. Την Κυριακή αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

 Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου 

Θερµή αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι και την Παρασκευή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη, που αναµένεται να υποχωρήσει από το απόγευµα του Σαββάτου.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, ενώ στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 14 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 16 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µέσες κυρίως νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 25 στα παράλια και στους 22 στα ψηλότερα ορεινά

Το Σάββατο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο και σταδιακά µικρή άνοδο από την Κυριακή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ