Ποιοι κρύβονται πίσω τον επαίσχυντο βανδαλισμό του μνημείου στη Λευκωσία;

Μια αποτρόπαια πράξη δύο μόλις ημέρες μετά τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου για την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955 -1959.

 


Article featured image
Article featured image

Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, άνανδροι καταστροφείς μετέβησαν βράδυ, όταν δεν υπήρχε φόβος να τους τσακώσει κάποιος, και βανδάλισαν με τον χειρότερο τρόπο το μνημείο της Ελευθερίας που δεσπόζει στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, για να μας θυμίζει τον αιματηρό αγώνα των Κυπρίων ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες.

Συγκεκριμένα, οι βάνδαλοι έγραψαν με μαύρη μπογιά πάνω στο μνημείο τη φράση «Η εκκλησιά σας, σκοτώνει», ενώ χρησιμοποίησαν κόκκινη μπογιά για να βάψουν τα χέρια του αγάλματος με τη μορφή ιερέα κάτι που υποθέτουμε ότι έγινε ως μια πράξη αντίδρασης απέναντι στην εκκλησία για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Από νωρίς σήμερα κυκλοφορούν διάφορες φωτογραφίες στο διαδίκτυο οι οποίες απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι κρύβονται πίσω από την επαίσχυντη αυτή πράξη.

 

*Σημείωση από τη συντακτική ομάδα: Το ύφος του πιο πάνω κειμένου έχει σαφείς επιρροές από τα διάφορα συνωμοσιολογικά site που υπάρχουν στο διαδίκτυο και σκορπάνε ασύδοτα τον τρόμο.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ