Το σαββατοκύριακο ετοιμαστείτε για παραλία

Θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

 


Article featured image
Article featured image

Από σήμερα Τρίτη η περιοχή μας θα αρχίσει να επηρεάζεται από σφήνα έξαρσης και αναμένεται να εγκατασταθούν υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας, ενώ την ίδια ώρα η περιοχή μας θα αρχίσει να επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες με κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, σύμφωνα με το kitasweather.com.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά κυρίως της επαρχίας Λεμεσού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Από αύριο μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και αρκετά θερμός για την εποχή. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο με κορύφωση το Σαββατοκύριακο όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 7 έως 8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού. Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα προσφέρεται για παραλία.

 

Τι λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια µέτριοι 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ ενώ η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που από το βράδυ της Παρασκευής θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι την Παρασκευή και µή αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ